sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Apple Crumble

Tää on nyt vauhdissa tää täti täällä :) Herkkujälkkäreitä pukkaa sen verran kiivasta tahtia tulemaan, ettei ole tylsä kesä tulossa! Kuten aiemmin mainitsinkin, nautin erikoistilanteissa ja juhlissa kyllä ihan normiherkkuja, jos mieleni sellaisia tekee, mutta arkisin pyrin herkuttelemaan ilman viljoja, valkoista sokeria ja maitoa (luomuvoita pystyn käyttämään).

Sehän on vähän kuin omenapiirakka!


Tämä kookosjauhoista tehty piirakkataikina näyttää muuntuvan moneksi, sillä siitä saa aivan hyvin myös makean jälkkärin. Tässä ohjeessa oikeastaan yhdistellään jo aiemmin postattuja juttuja, vaniljavaahtoa ja tuota herkullista taikinaa keksimurun muodossa. Alunperin resepti on siis täältä. Minuun lähtemättömän vaikutuksen ovat tehneet macadamiaöljyssä paistetut omenalohkot kanelilla maustettuna, voi hyvänen aika sentään, se on niin hyvää!

Apple Crumble

(2 annosta)

Keksimuru


100g voita, gheetä tai kookosöljyä
1 luomumuna
vajaa dl kookosjauhoja
ripaus suolaa
0,5-1 tl kookospalmusokeria

Sulata voi tai öljy, ja vatkaa munan rakenne kulhossa rikki. Lisää munan joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen voi- tai öljysula ja sekoita joukkoon kuivat aineet.

Vaniljavaahto


0,5 dl heraproteiinia
1 banaani (tein tuoreesta, pakastettukin saattaa toimia)
0,5 dl pakastettua mangoa
n. 2 rkl kylmää vettä

Mittaa kaikki aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja surauta varovasti sekaisin.

Omenapaistos


1 luomuomena
1 tl ceylonin kanelia
0,5 tl kookospalmusokeria
macadamiaöljyä paistamiseen (voikin käy)

Pese ja pilko omena kuutioiksi, paista pannulla miedolla lämmöllä öljyssä, kunnes lohkot ovat pehmenneet. Lisää loppuvaiheessa kookospalmusokeri ja kaneli.

Lopuksi yhdistele kerroksittain keksimurua, omenapaistosta ja vaniljavaahtoa ja nauti heti.

Lasissa kerroksittain...


Mikäli käytät tavallisia omppuja, kannattaa silloin kuoria ne, sillä omenassa on valtavasti torjunta-ainejäämiä (Environmentan Working Groupin mukaan), ja ikävä kyllä omppu keikkuu kärkisijoilla tässä kategoriassa. Kuoren alla on kuitenkin on kaikki ne hyvää tekevät vitamiinit ja hivenaineet, joten suosittelen ostamaan omeput luomuna ja syömään kuorineen. Lidl myy muuten varsin edullisia (marketteihin nähden) luomuomenoita.

Omenaa ja kanelia.


Torjunta-ainejäämiä eniten sisältävien kasvisten ja hedelmien kärkipaikkoja omenan kanssa pitävät mm. mansikat, kirsikkatomaatit, selleri, viinirypäleet ja persikat. Puhtaimpia sen sijaan ovat esim. avokado, parsa, munakoiso, bataatti, ananas ja sienet.

Eat clean everybody :)



Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti