maanantai 22. syyskuuta 2014

Balilainen suklaakakku

Olen leiponut viidennen raakakakkuni. Jos otetaan huomioon se tosiseikka, että olen vain tavallinen kotileipuri, enkä suinkaan mikään jauhopeukalo, ja viidestä ensimmäisesti leipomastani raakakakusta vain yksi meni hiukan pieleen (ja sekin omaa tyhmyyttäni, ne dragon fruit -raidat olivat aavistuksen haastavia tehdä, eli maistui hyvältä mutta ulkonäkö oli kamala :D ), niin se raakaleivonta ei ole ollenkaan vaikeaa!

Kakku hävisi vuorokaudessa :P

Makuraadin (minä itse, mies ja työkaveri) mielestä varsin kelpoa tavaraa!


Ensimmäisen raakakakkukokemukseni resepteineen löydät täältä. Tämä Balilainen suklaakakku on itseasiassa hyvin samantyyppinen mutta mielestäni herkullisempi ja yksinkertaisempi tehdä. Oletko kuullut jo Maria Lönnqvististä? Noh, lyhyesti sanottuna, hän on universumin lahja raakaleivonnalle. Ei sen enempää eikä varsinkaan vähempää. Tämä nainen on 20-vuotias, ja on käytännössä nuoresta asti elättänyt itsensä raakaleivontaan liittyvillä asioilla, ja uusimpana niistä hän on avannut Helsinkiin Hymy Raw Food Cafe -nimisen raakaruokakahvilan. Tämä resepti on siis Maria Lönnqvistin esikoiskirjasta, jota voin vain suositella, jos raakaleivonta kiinnostaa. Reseptien ohella kirja sisältää varsin kattavan tieto-osuuden raakaleivonnasta.

Raakaleipuri_WEB
Kuva: Nemo Kustannus


Saksanpähkinä-karamellikeksipohja


3dl saksanpähkinöitä
2dl taateleita
0,5tl vuorisuolaa

Suklaatäyte


3dl cashewpähkinöitä
1,5dl lämmintä vettä tai pakurihauduketta
1dl sulaa kaakaovoita
1dl kookossokeria
1dl raakakaakaojauhetta

Tee näin:

PINGOTA halkaisijaltaan n. 20cm:n kokoinen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi.

ROUHI saksanpähkinät, suola ja taatelit monitoimikoneessa taikinaksi. Seos on sopivaa kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele valmis seos tiiviisti vuoan pohjalle.

SULATA raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi.

SEKOITA suklaatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta odottaa tarpeeksi kauan, että cashewpähkinät liukenevat täysin. (Oma huomioni, jos sinulla ei ole Vitamixia tai muuta todella jykevää laitetta, seoksesta ei tule aivan täysin sileää, mutta en ole itse kokenut sen olevan haitaksi.) Cashewpähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista. Kaada suklaatäyte pohja päälle ja levitä se tasaisesti.

JÄÄHDYTÄ suklaakakkua pakastimessa noin 20 minuuttia, (tai jääkaapissa parisen tuntia). Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

Kuten huomaat, kakku on viljaton ja maidoton, eikä siihen ole lisätty valkoista sokeria. Tämä oli myös todella helppo ja nopea tehdä (about 15-20min) ja näitä ihanuuksia on tuo Marian kirja pullollaan! Tämä oli siis viides raakakakkuni, mutta ei takuulla viimeiseni :)

Bookmark and Share

4 kommenttia:

  1. Moi! Tyhmä kysymys varmaan, mutta miten saat tekstin loppuun nuo Pitäisitkö myös näistä? -linkit? Siis lisäätkö manuaalisesti kuvat ja niihin linkit, vai onko bloggerissa joku ominaisuus jolla nuo saa automaattisesti? Kiva blogi sulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Iinis, ei tyhmä kysymys ollenkaan :) Käytän siihen sellaista nRelate-nimistä gadgettia (nrelate.com) vastaavan löydät myös LinkWithin -nimisenä (linkwithin.com) :) Mukavaa syksyä sinulle!

      Poista
    2. Hei kiitos!!! Latasin tuon LinkWithin-systeemin kun näytti olevan ilmainen. Tsihii on se hieno! :D Tervetuloa vilkaisemaan blogiani: http://kannattikokeilla.blogspot.fi/

      Poista
    3. Ole hyvä vain :) Ja kiitos kutsusta, tulen ehdottomasti vierailulle :)

      Poista