tiistai 5. marraskuuta 2013

Taivaallisen hyvää kaalipataa

Kyllähän se vain niin on, että sillon kun ei edes yritä, syntyy parhaimmat tuotokset ikinä. Eilen syntyi täysin vahingossa vasemmalla kädellä uskomattoman hyvää kaalipataa. En ole ikinä edes tehnyt kaalesta muuta kuin laatikkoa, olen aina kokenut, etten osaa, ja se on ollut lähinnä harkinta-asteella.

Noh, nälkä oli ja kaapissa puolikas kaali sekä naudan luomujauhelihaa. Kun vielä laiskottikin, en jaksanut nähdä juurikaan edes vaivaa, vaan nakkelin asiat pataan ja padan liedelle ja odottelin malttamattomana (ja hiukan huolissani lopputuloksesta).

Tässä summittainen ohje, tehkää perässä:

1 ison keräkaalen puolikas
600-800g naudan jauhelihaa (luomu)
1 sipuli silputtuna
n. 2 rkl vasikanlihafondia
n. 3 dl vettä
mustapippuria
suolaa (vaaleanpunaista himalajan ruususuolaa)
chiliä (chiliflakes)

Ruskistin jauhelihan padassa sipulin kanssa, ja heitin suikaloidun kaalen sekaan kun jauheliha alkoi osoittaa kypsyyden merkkejä. Hetken päästä lisäsin veden ja fondin, ja annoin kiehua pienellä lämmöllä tovin. Päätin sen olevan valmista kun kaali tuntui ja näytti pehmeältä.

Ensi kerralla ehkä hiukan esteettisempää kuvaa?
Sekaanhan olisi voinut tietysti laittaa vaikkapa porkkanaa, mutta koska tajusin tämän vasta haarukoidessani pataa täyttä häkää ääntä kohden, päätin jättää porkkanat seuraavaan kertaan.

ps. maistuu myös hiukan kaalta pelkääville miehille :)
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti