torstai 27. maaliskuuta 2014

Kehonhuolto - putkirullaus

Minulla on ollut pilatesrullan nimellä myytävä, sileä putkirulla jo muutaman vuoden, ja se on kyllä ollut yläselän jumituksia helpottamaan käytössä säännöllisesti tennispallojen ohella. Hiljattain aloin rullailla sillä auki muitakin paikkoja, ja jäin koukkuun. Sitten piti siirtyä "kovempiin aineisiin" eli astetta tujumpaan trigger rolleriin tai hierontarullaan suomeksi.
Sopii kiristyneille pohkeille


Rulla on hyvä väline kotiin avaamaan pehmyt- ja sidekudoksia. Rullailu lämmittää ja avaa lihaskalvoja ja hieroo kudoksia "auki". Se parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, ja säännöllisellä käytöllä lihaskalvot pysyvät elastisena. Tarvitset vain rullan, oman kehosi painon ja hiukan tilaa ympärillesi. YouTubesta löytyy runsaasti videoita rullailuun.
Oma rullani on entiseen, pitkään pilatesrullaan verrattuna tosi lyhyt, vain 30 senttinen, mutta riittää aivan mainiosti omasta mielestäni. Mies, joka on reilut 180-senttinen, oli sitä mieltä että vähän lyhyehkö hänelle, mutta ainakin tämmöiselle vajaa 160-senttiselle naiselle oli enemmän kuin sopiva.

Trigger Roller <3


Tämä uusin ystäväni, trigger roller on siis nystyinen tapaus, nystyjen tarkoitus on venyttää ja avata lihaskalvoja entistä enemmän ja voimakkaammin kuin sileä rulla. Kuten pilatesrullalla aloittaessani, kivulias kokemus on aluksi, mutta pikku hiljaa säännöllisesti tehtynä lihaskalvot pysyvät elastisena, eikä rullailu satu samalla tavalla. Tämmöiselle päästä varpaisiin tukkoiselle ihmiselle tämä on hyväksi. Kilpirauhasen vajaatoiminta kun kiristää lihaskalvoja, on tämä juuri oikea väline niiden availuun. Tekniikka tulee kyllä tutuksi nopeasti, ja samalla tuossa tuntuu paranevan kyllä kehonhallinta ja tasapainokin :D

Sopii myös reiden loitontajille


Olen huomannut niin selviä vaikutuksia, että putkirullailu on omassa ohjelmassani useita kertoja viikossa, ei ehkä ihan päivittäin, mutta usein. Päivästä riippuen käytän sitä joko kropan avaamiseen ja treenistä palautumiseen. Jos olen istunut päivän koneella töiden merkeissä, putkirullailen ja venyttelen illalla vaikka televisiota katsellessa, jos taas olen hyötyliikkunut 30 kilometriä polkupyörällä, palauttelen pyöräilystä helposti kiristyviä lonkankoukistajia putkirullaillen. Erityisesti sileä rulla ajaa tehokkaasti maitohappoa pois lihaksista. Helppoa :)

Tuollaisen Trigger Rollerin voi ostaa esimerkiksi täältä, sieltä löytyy myös sileämpiä vaihtoehtoja aloittelijalle, esimerkiksi tästä.

Suosittelen, ihan jokaiselle!

My new BFFBookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti