torstai 24. heinäkuuta 2014

Raakasuklaakakku vadelmilla

Tein eilen elämäni toisen raakakakun. Ensimmäisestä postasin täällä, ja tästä toisesta kerron kaiken, reseptiä myöten :)

Valmis kakku

Raakakakkuhan on aivan kuten mikä tahansa kakku, sillä erotuksella, että se tehdään useinmiten mahdollisimman vähän jalostetuista ja prodessoiduista raaka-aineista ja on nimensä mukaisesti kuumentamaton, jotta kaikki arvokkaat ravinteet säilyvät sellaisenaan. Raakakakut ovat viljattomia tai vähintäänkin gluteenittomia, maidottomia eivätkö sisällä valkoista, prosessoitua sokeria. Kakku sisältää raakakaakaota, marjoja, pähkinöitä ja kuivattuja taateleita, niin mikä ettei sitä voisi syödä vaikka aamun ensimmäiseksi ateriaksi! Itsehän tein näin :)

Vadelmasydän. 


Raakaherkut ovat siitä mukavia asioita tässä universumissa, että kyllähän ne ovat hyviä ja niitä mieluusti syö, mutta niistä ei tule sitä morkkista tai fyysisesti huonoa oloa jälkeenpäin. Ihmisellä on luontainen mieltymys makeaan, eikä siinä ole mitään pahaa, mutta kannattaa tarkoin miettiä, minkälaista makeaa haluat elimistöllesi tarjota, jotta säilytät terveytesi. Kenellekään ei liene epäselvää enää, että valkoinen, prosessoitu sokeri ei tee kenenkään elimistölle hyvää?

Alla resepti tästä kakusta, alkuperäinen on Karita Tykän blogista, olen yksinkertaistanut sitä aavistuksen :)

Raakasuklaakakku vadelmilla

(irtopohjavuoka halkaisijaltaan 24cm)

Pohja:

1,5dl pekaanipähkinöitä (muutkin pähkinät käyvät) (mieluiten vähintään 4 tuntia liotettuna ja valutettuna)
2,5dl mantelijauhoja
2dl kuivattuja taateleita
3 rkl kookosöljyä
2 tl kanelia (ceylon)
1tl vaniljajauhetta tai 2 tl -uutetta
ripaus laatusuolaa

Täyte:

5dl cashewpähkinöitä (mieluiten vähintään 1 tunti liotettuna ja valutettuna)
1 tölkki (400ml) täysrasvaista kookosmaitoa
3,5dl raakakaakaojauhetta
2,5dl raakakaakaovoita sulatettuna
1tl vaniljajauhetta tai 2 tl -uutetta
ripaus laatusuolaa
1-2dl hunajaa, vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa (steviaa esim. 10 tippaa)
1-2 kourallista tuoreita vadelmia tai muita marjoja


Cocovin luottotuotteet.


Kakku kasausvaiheessa, mansikat ovat kuvausrekvisiittaa, joskin niitä voi käyttää yhtä hyvin!


Tee seuraavasti:

Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja prosessoi tasaiseksi muruseokseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle (pingota leivinpaperi halutessasi pohjan peitoksi). Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

Seuraavaksi mittaa tehosekoittimeen cashewpähkinät ja kookosmaito, prosessoi sileäksi. Jos sinulla ei ole Vitamixia (kuten minulla ei ole, vielä :) ), tästä ei saa aivan sileää massaa, mutta aivan kelvollista kuitenkin.
Ks. toiseksi ylin kuva.

Lisää loput aineet kaakaovoita lukuunottamatta ja prosessoi sekaisin. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää lopuksi joukkoon, prosessoi jälleen sekaisin.

Kauanhan tämä ei säily :)


Levitä vadelmat pohjan päälle (voit myös sekoittaa ne varovaisesti täytemassaan), ja kaada varoen täytemassa päälle. Voit myös latoa vadelmia kerroksittain kakkuun, pohjalle muutama, täytettä päälle hiukan ja taas muutama vadelma, näin saat kauniisti leikkausjäljestä pilkottavat vadelmat kakkuun tasaisemmin. Kopauta lopuksi varovasti vuokaa, jotta ilmakuplat katoavat.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai pakastimessa hiukan vähemmän. Tarjoile vaikkapa tuoreiden marjojen kanssa.

Kakku säilyy pakastimessa varsin pitkään, ota pöydälle puolisen tuntia ennen tarjoilua. Raakakakun voi siis tehdä hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen, tai käyttää sieltä vähitellen, pala kerrallaan.




Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti