maanantai 10. helmikuuta 2014

Mansikka-raparperi -smoothie

Käykö Sinulle koskaan niin, että huomaat hamstranneesi pakasteeseen jotain, mikä on jotenkin vain jäänyt käyttämättä? Minulla on, ja tällä kertaa sen hamstrauksen kohteen nimi on raparperi. Älkääkä kysykö miksi, koska en todellakaan tiedä, mutta sen tiedän, että valtava pussi viime kesäisiä raparpereja valmiiksi kuorittuna ja pilkottuna majailee minun pakastimessani.Sain alkuun varsin kummalliselta tuntuvan idean raparperiskiisselistä ja smoothiesta, ja lähdin sitä smoothieksi sitten tuottamaan. En tiedä, onko tässä häivääkään raparperikiisselistä tai mitään sen erikoisempaa ollenkaan, mutta oli hyvää, ja nälkäkin lähti, joten kyllä tämä teki tehtävänsä!

Mansikka-raparperi smoothie


2 isoa annosta, n. 8 dl

iso kourallinen jäisiä mansikoita
iso kourallinen jäisiä raparperipaloja (kuorittuja ja pilkottuja siis)
1 pieni jäinen banaani
1 dl mantelimaitoa
2-3 dl vettä
1 mitta heraproteiinijauhetta (itse käytin puolet mansikan- ja puolet cookies&cream-makuista, My Whey)
muutama tippa steviaa (marjanmakuisia tippoja)

Loistava vaihtoehto heraproteiinista tässä. Enemmän makuvaihtoehtoja ja suurempi pakkaus tässä, hinta-laatu -suhde on kohdallaan! Huomaa, että osa tuotteista on makeutettu stevialla, eikä millään aspartaamimömmöillä, plussaa siitäkin!

Kaikki ainekset voivat hyvin olla sulaneitakin, silloin smoothiesta tulee jonkin verran juoksevampaa, voit kompensoida tätä nesteen määrässä. Raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo itseensä kalsiumia, ja jotta luusto ei kärsisi, on hyvä raparperia syödessä nauttia mahdollisuuksien mukaan myös kalsiumpitoisia ruoka-aineita. Mantelimaidossa on suurinpiirtein saman verran kalsiumia, kuin tavallisessa maidossa.Itse asiassa raparperia olisi voinut jopa olla hiukan enemmänkin, sillä raparperikammoinen avomieheni ei maistanut sitä tästä ollenkaan. Omasta mielestäni raparperin maku oli tunnistettava, muttei liian hallitseva. Sellainen häivähdys kesää :)

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Nauti <3
Bookmark and Share

2 kommenttia:

 1. Voi kumpa itseltänikin löytyisi raparperia pakkasesta. Mansikan ja raparperin yhdistelmä on nimittäin aina herkullinen! :)

  http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanne kommentistasi :) Raparperi on yksi omista suosikeistani jo lapsuudestani asti, ja luulen jo tässä vaiheessa, että sama kesäinen raparperin hamstrausoperaatio meillä on edessä ensi kesänäkin :D

   Poista