torstai 29. toukokuuta 2014

Peanut Butter Chocolate Chip Blondies

Tänään meillä on herätty ennen seitsemää, oikeastaan jo vähän jälkeen kuusi, perheen nuorimman karvatoverin ansiosta. Tämä aamuvirkku ei paljon pohdiskele, onko vapaapäivä vai ei, vaan aamujumpat pyörähtävät käyntiin yleensä viimeistään kuuden kieppeillä. Mitä vähemmän unta, sitä enemmän tekee mieli makeaa. Siispä ryhdyin tuumasta toimeen ja leivontapuuhiin tukka pystyssä ja pyjamahousut jalassa jo ennen kahdeksaa. Tästä syystä myös vaihekuvat jäivät ottamatta, karvakaveri kokkausapurina yksinkertaisesti unohdin :D Tuloksena oli kuitenkin suussasulava herkku, joka oli kadonnut parempiin suihin jo reilusti ennen puoltapäivää.

Mm...


Niille, joille Blondie on uusi termi, kerrottakoon, että Blondiella tarkoitetaan Brownien vaaleaa varsiota. Tämä Blondie sisältää suklaata, muttei ole kovinkaan tumma. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Peanut Butter Chocolate Chip Blondies

(n. 6 annosta, vuoan halkaisija n. 20cm, tai muffinsivuokia)
viljaton, gluteeniton ja maidoton

hiukan vajaa 2,5dl maapähkinävoita (sokeritonta)
3/4dl hunajaa
1 luomumuna
0,5tl ruokasoodaa
2-3tl kookospalmusokeria
(1/4tl hyvälaatuista suolaa vain, jos käyttämässäsi maapähkinävoissa ei ole suolaa)
reilu desi kaakaonibsejä

Huom! Mikäli käytät maapähkinävoita, joka on koostumukseltaan paksua ja jäykkää, vähennä määrästä 2-3 rkl, jottei koostumuksesta tule liian kuiva.

Voitele vuoka esim. kookosöljyllä. Itse käytin tartalettivuokia ja vuorasin ne foliolla.

Sekoita keskenään maapähkinävoi ja hunaja, lisää ruokasooda ja kookospalmusokeri, sekä muna, jonka rakenne on vatkattu rikki. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi joukkoon kaakaonibsit. Kaada taikina vuokaan (n. 1 cm paksuiseksi) tasoita pinta ja paista uunissa 175 asteessa, noin 20-25 minuuttia, uunisi tehokkuudesta riippuen, kunnes pinta saa vähän väriä.

Tummahko reuna, hetkeä aiemmin olisi voinut kalastella uunista ulos...


Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tummaa suklaata, minulla ei ollut sellaista, joten käytin tilalta kaakaonibsejä ja lisäsin joukkoon hiukan kookospalmusokeria. Tässähän osa kaakaonibsien hyvistä ominaisuuksista saattaa tuhoutua paistamisvaiheessa, mutta käytän silti mieluummin niitä, kuin teollista suklaata. Jos kuitenkin haluat käyttää jotain kaupan suklaata, jätä siinä tapauksessa kookospalmusokeri pois, ettei makeutta tule liikaa.

Tämä oli todella hyvää, isolla Hoolla!

Nyt kun tästä leivonnaisesta on tässä taloudessa enää muisto vain, alan jo suunnittelemaan uusia, eli varoituksen sana lienee paikallaa, näitä herkkuja on todellakin tulossa lisää! :D

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti