perjantai 14. marraskuuta 2014

Butternut Squash - herkkuja myskikurpitsasta

Vihdoin tänä syksynä uskaltauduin kokeilemaan jotain kurpitsasta. Pitkään olen niitä kaupassa katsellut kunnes rohkeus voitti :D Maku ei muuten bataatista hirveästi eroa, makea se on mutta ehkä hiukan maltillisemmin. Ja maustamisella asiaan voi vaikuttaa. Tein myskikurpitsasta (ei ole muuten edes kallista, oliko pari euron huitella per kilo), paahdettua kurpitsaa uunissa ja sosekeittoa. Molemmista pidin. Sosekeittoon menevä kurpitsa kannattaa maun vuoksi paahtaa joka tapauksessa uunissa ensin, joten sikäli yhdestä kurpitsasta on helppo tehdä vaikka molempia.

Paahdettu Butternut Squash

(2-3 annosta)

1 myskikurpitsa
chiliä jauheena, hiutaleina tai tuoreena
hyvälaatuista suolaa
mustapippuria myllystä
(smoked paprika -jauhetta)
oliiviöljyä (extra virginiä ei kannata kuumentaa, eli tavallista mieluummin)
muutama nokare voita

Kevyesti kuorittu kurpitsa


Poista siemenet esim. lusikalla


Kuori kurpitsa kevyesti, jostain luin, ettei sitä tarvitsisi edes kuoria, mutta höyläsin itse ohuen kerroksen pinnasta pois. Poista myös kanta. Halkaisen kurpitsa pituussuunnassa puoleksi. Kaavi lusikalla siemenet ja pehmeä sisus pois, pilko sen jälkeen tasakokoisiksi paloiksi. Levitä pellille ja mausta (lisää myös öljy ja voinokareet). Paahda n. 20 minuuttia 175-200 asteessa, uunista riippuen. Kurpitsa on valmis kun se on pehmennyt ja saanut aavistuksen väriä.

Menossa uuniin

Paahdetut kurpitsanpalat


Syö sellaisenaan tai tee sosekeitto. Sosekeittoa varten kippaa paahdetut kurpitsapalat kattilaan, lisää vettä ja /tai kermaa sen verran, että tulee mieleisesi paksuista keittoa. Surauta sauvasekoittimella soseeksi.Valmis sosekeitto

Helppoa ja ah niin hyvää :)
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti