Paahdettu Butternut Squash
(2-3 annosta)1 myskikurpitsa
chiliä jauheena, hiutaleina tai tuoreena
hyvälaatuista suolaa
mustapippuria myllystä
(smoked paprika -jauhetta)
oliiviöljyä (extra virginiä ei kannata kuumentaa, eli tavallista mieluummin)
muutama nokare voita
Kevyesti kuorittu kurpitsa |
Poista siemenet esim. lusikalla |
Kuori kurpitsa kevyesti, jostain luin, ettei sitä tarvitsisi edes kuoria, mutta höyläsin itse ohuen kerroksen pinnasta pois. Poista myös kanta. Halkaisen kurpitsa pituussuunnassa puoleksi. Kaavi lusikalla siemenet ja pehmeä sisus pois, pilko sen jälkeen tasakokoisiksi paloiksi. Levitä pellille ja mausta (lisää myös öljy ja voinokareet). Paahda n. 20 minuuttia 175-200 asteessa, uunista riippuen. Kurpitsa on valmis kun se on pehmennyt ja saanut aavistuksen väriä.
Menossa uuniin |
Paahdetut kurpitsanpalat |
Syö sellaisenaan tai tee sosekeitto. Sosekeittoa varten kippaa paahdetut kurpitsapalat kattilaan, lisää vettä ja /tai kermaa sen verran, että tulee mieleisesi paksuista keittoa. Surauta sauvasekoittimella soseeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti