sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Wanted: summer

Toinen päivä marraskuuta. Ihmeellistä. Tuntuu, että aivan juuri nautin takapihalla auringon lämmöstä bulletproof -kahvia siemaillen. Mutta siitä onkin jo neljä kuukautta. Kamala miten nopeasti aika menee, ainakin kesällä. Nyt taas tuntuu, että voisi vaikka mennä nopeamminkin, sillä kuten olen aiemminkin maininnut, en ole pimeän ja kylmän ystävä. Ja on siihen syynsä, tässä vaiheessa, kun päivänvalon määrä vähenee vähenemistään, eikä auringosta ole tietoakaan, alkaa fyysiset vaikutukset ainakin minulla näkyä. Ajatus takkuaa, väsyttää ja tekisi mieli kaivautua sänkyyn peitto korvilla suunnilleen tuonne huhtikuulle asti. Mikään ei varsinaisesti huvita, itseään todella joutuu motivoimaan ja se makean himo! Normaalisti minulla ei tee mieli makeaa, olen opetellut siihen, mutta tämä pimeä ja kylmä kyllä koettelee zeniläistä mielenrauhaani sen asian suhteen. 

Mutta kuten tiedetään, jos Ben & Jerry´s :lle antaa pikkusormen, ne todellakin vievät koko käden ja pian sitä huomaa olevansa sokerin orja, jälleen kerran. Been there, done that, enkä suosittele. Se loppupeleissä vain pahentaa oloa, eikä auta kyllä sietämään talvea sen paremmin. Päinvastoin, keväällä voi olla sitten isompia asioita ratkottavana, jos sille tielle lähtee. 

Mutta mikä neuvoksi, kun päässä ei tunnu liikkuvan yhtään järkeväksi luokiteltua ajatuksta? Itse yritän pitää kiinni terveellisestä arkiruokavaliostani, sillä tähän pätee sama kuin tuohon pirullisen hyvään jäätelöön, eli sitten niitä lohkoperunoita tulee laitettua joka perjantai, ja lopulta joka vapaailta ja siinäpä sitä sitten ollaan. Ei kannata. Elän tällä hetkellä vähän stressaavaa aikaa, hektisempää kuin haluaisin. Teen kahta työtä, ja koska syksyn takin olen vähän väsyneempi kuin muulloin, vaatii tilanne vähän taiteilua. Ja koska minäkin olen vain ihminen, oma syyssortumiseni on luomukerma. Hitto vieköön se aamukahvi kermalla saa mut nousemaan sängystä ylös! Tätä kermajuttua pitää vähän vielä pohtia, ei se oikein tunnu mulle sopivan, mutta siitä luopuminen tuntuu vähän liian hankalalta nyt tässä tilanteessa. Pitänee pohtia asiaa vähän. Limakalvot ja vatsa ei tykkää liiemmin (joskin luomu ei aiheuta niin pahoja reaktioita), mutta päänuppi tarvitsee vähän breikkiä. Asiasta kukkaruukkuun, meillä on testissä Indoor Garden :) Tää vempele on sellainen, jonka hankkimista oon pohtinut jo pidempään. Tämä on lainassa mieheni siskolta, ja nyt testaillaan, onko niin hyvä että hankitaan ikioma. Meillä käytetään kyllä varsin paljon yrttejä, tai käytettäisiin, jos olisi mitä käyttää. Jotenkin ne kaupasta ostetut yrtit eivät kyllä meillä tahdo säilyä kovin pitkään, joten tämmmöinen indoor garden on tarkoitettu juuri siihen, joko yrittien kasvattamiseen tai jatkojalostukseen. Tällä hetkellä tässä gardennissa asuu testimielessä basilika, persilja ja sitruunamelissa :) Voin kertoa, että valinnanvaikeutta oli yrttihyllyllä :)Mitään tämän järkevämpää ajatusprosessia ei tästä naisesta nyt irtoa, joten luulen, että painun viltin alle katsomaan leffaa ja nauttimaan reishikaakaota (johon olen muuten aivan in love). Ja ihan hyvillä mielin, sillä päivän umpihankiseikkailulenkit on jo takana. Todella kiva kun tuota lunta tuprutti kaikki paikat täyteet, asteita on +3 ja huomenna tiedoksi pyöräilyä about 25 kilsaa. Very nice indeed. 

Sitä odotellessa siis :P
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti