maanantai 24. helmikuuta 2014

Gruusialainen kaalivuoka goes paleo

Jos olet kaaliruokien ystävä (kuten minä), tämä resepti on omistettu juuri sinulle. Tämä on kaalilaatikko hiukan toisella tapaa, ei siinä perinteisessäkään mitään vikaa ole, mutta jos vaihtelua haluaa, voisi tämä olla oikein kokeilun arvoinen.



Tämä on myös eräänlainen testiversio, tein ensimmäistä kertaa kaalilaatikon kookoskermaan, voit toki itse käyttää tavallistakin, jos se sinulle sopii, mutta itse olen tällä hetkellä tilanteessa, jossa maitotuotteiden välttely on enemmän kuin sopivaa.

Olin kyllä yllättynyt kookoskerman käyttäytymisestä tässä ruoassa, en pidä itse kookoksen mausta lainkaan, ja pelkäsin, että se puskisi tuolta läpi. Vaan eipä puskenut. Jos en olisi tiennyt, en olisi uskonut, että tämä ruoka sisältää kookoskermaa. Tässäpä tulee.

Gruusialainen kaalivuoka goes paleo

700-800g keräkaalta
800g jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
3-4 dl kookoskermaa
1-1,5 dl tomaattipyrettä
4 suolakurkkua (tai maustekurkkua)
2 munaa
chiliä
mustapippuria
meiramia
laatusuolaa
Herbamare Spicy Pikant -yrttimausteseosta
voita

Paista jauheliha pannulla, lisää sipuli, valkosipuli ja mausteet. Kaada isoon vuokaan odottamaan. Suikaloi kaali ja kuullota pannulla halutessasi hetki voi-oliiviöljy -seoksessa. Lisää jauhelihan joukkoon vuokaan. Sekoita kookoskerma, tomaattipyre ja munat keskenään, pilko suolakurkut ja lisää joukkoon. Kaada seos vuokaan kaalen ja jauhelihan joukkoon. Lisää pinnalle muutama voinokare, etenkin jos et kuullottanut kaalisuikaleita. Paista uunissa 175 asteessa, n. 45 minuuttia. 



Kokeile ja kerro mitä pidit :)

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti