sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Proteiinipannari uunissa

Oi kyllä, tämä on jokaisen kiireisen ihmisen unelma, nopea, helppo ja maukas, terveellinenkin!

Pidän hurjasti proteiinipannarista, mutta rehellisyyden nimissä kaipasin vielä helpommin syntyvää herkkua. Tämä on juuri sellainen, valmistuu uunissa ja ainekset voi sekoittaa taikinaksi vaikka blenderissä. Saattaisinpa kuvitella tästä myös suolaisen version, ilman kardemummaa, kenties hiukan pitsamaustetta, voi apua, pitänee alkaa testaamaan sitäkin vaihtoehtoa! :D

Itse pidän valtavasti kardemummasta, se on yksi lempimausteistani, vaikken kyllä mikään suuri pullan ystävä ole koskaan ollut. Pannarista tuli yllättävän kuohkea, maukas, eikä ollenkaan kuiva.


Proteiinipannari uunissa

(vuoan koko esim. 24 x 31 cm eli noin puolikas pellillinen, 4 annosta)

2 banaania (jäisetkin käy)
4 munaa (luomu)
1 dl heraproteiinia
0,5 dl kookosjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
1,5 dl kookosmaitoa
ripaus hyvälaatuista suolaa
(2 rkl macadamiaöljyä)

Kaikki ainekset voi surauttaa sekaisin blenderissä, tai sitten vaihtoehtoisesti käsin, jolloin kannattaa aloittaa banaanin muussauksella, lisätä siihen sitten munat ja lopuksi kuivat aineet. 

Rutistele leivinpaperiarkki ruttuun ja levitä sitten arkki esim. lasagnevuokaan. Rutistelu helpottaa leivinpaperin asettelua, muttei ole mitenkään pakollinen toimenpide.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia uunin tehoista riippuen, omaan uuniin riitti hyvin tuo vartti.



Chia-mansikkahillo


4 dl mansikoita (pakaste)
1 dl chiasiemeniä

Anna mansikoiden sulaa, nakkaa chiasiemenet joukkoon ja surauta sauvasekoittimella sekaisin. Chiasiemenet on hyvä murskata jollain tavalla, jotta niiden ravinteet ovat elimistölle hyödyksi, kokonaista chiasiementä ruoansulatus ei kykene hajottamaan ja niinpä siitä hyödyksi tulee lähinnä kuitu. 



Meillä nautittiin pannaria yhdessä chia-mansikkahillon ja hunajan kanssa.

Pannarin makrot ovat seuraavat annoksessa:

Proteiinia 15g
Hiilihydraatteja 18g
Rasvaa 22,5g (laskettu macadamiaöljyn kanssa)

Seuraavaksi pitänee kehitellä tästä se suolainen versio :)
Bookmark and Share

4 kommenttia:

  1. Innokkaana eilen kokeilin tätä resptiä. Mikähän meni pieleen kun todella tuli pannukakku, ei noussut siis yhtään vaan oli kova lättänä. Perhe taas motkotti minun epätoivista kokeilustani. Laitoin kaikki blenderiin ja sitte uuniin.

    VastaaPoista
  2. Katsotaanpas, jos osaisin auttaa sinua :)

    Mitä heraproteiinia käytit? Olivatko munat huoneenlämpöisiä? Itse käytin MyWheyta protskuna, ja kaikki ainekset surautin sekaisin ihan normitehoisessa blenderissä, tuliko sinulla siitä taikinasta yhtään kuohkea, minulla nimittäin sekin oli jo hiukan ilmava. Pannari itsessäänhän on tavallaan tiivis, mutta kyllä minulla se nousi varmaan sentin verran, ja tein siis lasagnevuoassa.

    Löytyykö näistä jotain eroavaisuuksia menetelmissämme?

    VastaaPoista
  3. Hera80 käytin, Sun Warrioria olisi myös ollut tarjolla. Ehä mun pelti oli liian iso eli siitä syystä tuli ohut plätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, luulisin tuon Hera80:n kyllä sopivan, Sun Warriorsista en tiedä, miten se käyttäytyy leivonnassa. Mun vuoka oli kokoa 24 x 31 cm, ja lisään sen vielä reseptiin selvennökseksi.

      Toivottavasti onnistuu ensi kerralla ja kiitos kommentistasi :)

      Poista