torstai 30. tammikuuta 2014

Avokado-suklaa -mousse

Reipasta torstaita!

Sarjassa makeanhimonkarkottajat terveellisemmin (ja ilman sokerikoukkua), haluan esitellä:Avokado-suklaa -mousse

1 pieni annos

0,5 banaania
0,5 avokadoa
2-3 (tai enemmän, jos tykkäät tummasta) rkl raakakaakaojauhetta
ripaus hyvälaatuista suolaa
hunajaa, 2-3 kuivattua taatelia tai steviaa makeutukseksi
ripaus vaniljajauhetta
(0,5-1 rkl maapähkinä- tai mantelivoita)
(kylmäpuristettua kookosöljyä) Kaikki aineet tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimella) ja sekaisin, se on juurikin niin yksinkertaista. Tämä on sellainen herkku, joka maistuu vähän nirsommallekin raakaherkuttelijalle (lue: miehelle, kaikella rakkaudella). Säilyy ihan kohtuudella jääkaapissa seuraavaan päivään, ja pitää hyvin muotonsa, voi ottaa vaikka evääksi, tai tehdä levitteen piirakan päälle :)


Tämä kuva kertoo kaiken olennaisen avokadojen kypsyydestä. En valitettavasti muista lainkaan, mistä olen tämän kuvan poiminut, ehkä iherbin nettisivuilta.
Taltutan itse tämäntyypisillä, harmittomilla herkuilla makeanhimoani arkisin, koska fakta on, että jos antaisin itselleni luvan kiskoa suklaapatukkaa ja sipsiä (tai muuta, mitä ikinä mieli tekeekään) ilman mitään kontrollia, lähtisi touhu lapasesta lopullisesti hyvin pian. Näin minun ei tarvitse kieltäytyä herkuista, mutta säätelen itse, mitä herkkua syön. On oma paikkansa ja aikansa myös noille teollisille sokerimussutuksille, mutta se ei ole joka päivä, eikä edes ehkä joka viikko.

Pitäkää itseänne ja läheisiänne hyvänä, herkuilla, jotka tekevät hyvää :)

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti