tiistai 3. kesäkuuta 2014

Chia-vanukas

Entisessä elämässäni arkeeni kuului maitorahka, ja toisinaan myös maustamaton luonnonjogurtti. Joskus harvoin kaipaan enää rahkaa, eli tulen toimeen ilmankin vallan mainiosti. Elän siis pääsääntöisesti maidotonta elämää, ja ainoa asia entisestä johon olen heikkona, on kermakahvi. Rasvakahvi on lähes yhtä hyvä, muttei täydellinen. Oh well, elämä on ja terveys edellä nyt mennään. Ja koska viestit maitotuotteiden sopimattomuudesta elimistölleni tällä hetkellä (tukkoisuus, turvotus ja mahdollinen inflammaatio) ovat harvinaisen selvät, en arkielämässä nauti maitotuotteita, ja tarkastan tilanteen säännöllisin väliajoin.

Kuohkeaa chia-vanukasta.


Suosittelen jokaiselle, jolla on pienintäkään ongelmaa tai häiriötä elimistön toiminnassa kokeilemaan maidotonta ruokavaliota, sillä jos jollekin tulee yllätyksenä, niin lehmänmaidon sisältämä kaseiini käyttäytyy elimistössä samoin kuin gluteiini, eli saattaa kulkeutua kenties huonokuntoisen suoliston seinämien läpi verenkiertoon, ja aiheuttaa kropassa yleisen hälytystilan. Jos siis sinulla on ongelmia viljojen kanssa, kannattaa kokeilla 1-2 viikkoa ilman lehmänmaitotuotteita. Näet, onko siitä sinulle hyötyä. Harva muuten on tuossa vaiheessa todennut, ettei maituotteiden poisjäännistä olisi ollut hyötyä.

No mutta, asiaan. Chia-siemenistä olenkin kirjoittanut täällä, mutta kerrottakoon vielä, että ovat loistava proteiininlähde ja sisältävät sinkin, kalsiumin, magnesiumin ja raudan lisäksi myös enemmän omega-3 kuin lohi. Ja tässä olisi resepti mainiolle chia-vanukkaalle, joka on siis maidoton.

Chia-vanukas

1 iso annos

3 rkl chia-siemeniä
2,5dl mantelimaitoa
0,5 banaani
loraus vaniljauutetta tai ripaus vaniljajauhetta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja surauta sekaisin sauvasekoittimella (blenderikin käy). Anna jäähtyä ja geeliytyä hetki jääkaapissa ja nauti vaikka marjojen kanssa.

Kaverina jäisiä vadelmia (olisi voineet olla sulaneitakin :P ) ja banaaninjämät.
Näkisin, että jos ei jaksa aamun ensimmäisellä aterialla aina jauhelihaa ja rehuja, niin terveellisiä kuin ne ovatkin, niin tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. Neutraalin makuinen itsekseen, oman maun mukaan voi makeuttaa ja viilata makua siihen suuntaan kuin tahtoo. Oiva eväs!
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti