torstai 1. tammikuuta 2015

Pieni terveysteko kuukaudessa

Pyhät on vietetty ja arki rullaa jälleen. Lehdet rullaavat tuttuun tyyliin laihdutusjuttuja, mitään uutta sillä rintamalla ei taida siis olla :) Minä en tee uuden vuoden lupauksia, vaan jyrkkien ja ehdottomien lupausten sijaan suunnittelen vuodelle yleensä jotain teemaa ja tavoitetta, tällä kertaa olen päätynyt aloittamaan vuoden 2015 henkinen hyvinvointi -teemalla. Tämä siksi, että olen pitkään panostanut nimenomaan fyysiseen terveyteen, ja ajattelin, että olisiko nyt aika ottaa niitä psyykkisiä edistyaskelia ja tavoitella henkistä tasapainoa ja stressittömyyttä (suurin syntini). Toistaiseksi tämä on vasta suunnittelun ja pohdinnan asteella, ja olen aloittanut vuoden Clean Gut -ohjelmalla. Olisiko kiinnostusta lukea tästä kenties enemmänkin?

No mutta, mulla olis ehdotus. Mitä jos laihdustuskuurin sijasta tekisit terveystekoja? Vaikkapa vain yksi kerrallaan, panostaisit itseesi ja omaan hyvinvointiisi siten, että osaat arvostaa sitä myös tulevaisuudessa. Kuuriajattelu on minusta niin last season, että sen voisi heittää romukoppaan samantien, sillä ei saavuteta mitään hyvää pidemmällä tähtäimellä. Pienet askeleet ovat helppoja ottaa, ja kynnys on usein hyvin matala. Jos näet hiukan vaivaa, jäävät ne varsin helposti pysyväksi osaksi elämää ja voit paremmin. Ja kuten tiedät, näistä pienistä puroista syntyy lopulta suuri virta... :)
Näitä pieniä tekoja voit tehdä sellaisella syklillä, että olet ensin rauhassa omaksunut edellisen tavaksi ja osaksi arkea, usein se tapahtuu noin 3-4 viikossa. Sen jälkeen voit hyvin ottaa sen toisen pienen askeleen ja valita uuden hyvän teon itseäsi varten.

Yksi sellainen pieni terveysteko voisi olla vaikkapa viherjuoman päivittäinen nauttiminen. Kuulostaa simppeliltä, eikö? Hyvin yksinkertainen asia, jolla voi olla iso vaikutus terveyteesi ja hyvinvointiisi. Viherjauheet ovat yleensä hyvin ravinrikkaista kasviksista, marjoista, hedelmistä, superfoodeista, levistä tai kaikista edellämainituista valmistettua jauhetta, joka on helppo tapa lisätä vitamiinien, mineraalien ja antioksidanttien päivittäistä saantia jo aivan teelusikallisella, ja samalla happo-emäs -tapasapaino säilyy hyvänä. Jauheen voi sekoittaa veteen, mehuun, smoothieen tai vaikkapa jogurttiin.

Yleensä parhaimman makuisia ovat ne jauheet, joissa on marjoja mukana. CocoVin Marjaisa sisältää mustikkaa, tyrniä, marja-aroniaa sekä acai- ja goji-jauhetta ja raakakaakaota. Maku on helppo ja hyvä. Itse käytän terästämään smoothieta, mutta maun puolesta menisi aivan sellaisenaan tai vaikka jogortin joukossa. Ja miksei puuronkin.

Kuva: cocovishop.com
CocoVin ViherMix taas on viherjauhe sanan varsinaisessa merkityksessä. Se sisältää spirulinaa, chlorellaa, vehnänorasta, baobabia ja banaanijauhetta (tuomaan makeutta). Tätä leväpitoista viherjauhetta kannattaa nauttia aluksi hyvin pieni määrä kerrallan, jotta elimistö tottuu niiden puhdistavaan vaikutukseen ja säästyt pahoinvoinnilta.


Kuva: cocovishop.com
 Tässä on yksi vaihtoehto, jolla teet palveluksen tulevaisuuden sinulle ja isosti. Yksi pieni terveysteko, jonka otat tavaksi. Kuulostaako ylitsepääsemättömän vaikealta? :)

Upeaa uutta vuotta <3

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti