sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Comeback

Hei vain, sinä siellä näytön toisella puolella.

Juuri nyt tuntuu oikealta hetkeltä tehdä comeback. Olen ollut poissa kuukausia blogin ääreltä, mutta siihen on ollut syynsä, paljon on tapahtunut ja paljon tulee varmasti vielä tapahtumaan. Mutta nyt, juuri nyt, tuntuu oikealta hetkeltä palata blogin pariin, kertoa kuulumisia ja hiukan ehkä valaista mitä tuleman pitää :)

Myimme pienen pakon edessä asuntomme viime syksynä ja muutimme "maalle", väliaikaisesti ja vuokralle mutta kuitenkin. Se(kään) ei elämässä mennyt kuten oli suunniteltu, mutta tiedättekö mitä, ei haitannut pätkääkään. Jos jotain niin sen olen tässä "kehittymisvuosinani" oppinut tajuamaan, että asiat eivät aina (ehkä jopa usein) mene ollenkaan kuten olet ajatellut ja suunnitellut.


Kuva:Google


Kerrataanpa hiukan: hei, olen Katja, 35-vuotias personal trainer ja ravintovalmentaja ja jotakuinkin rakastan työtäni. Vielä viime syksynä tein sivutoimisesti yrittäjänä yllä mainittuja hommia ja paiskin samaan aikaan päivätöikseni hommia apteekissa. Olin suunnitellut lähtöä jo pitkään, mutta kuten jatkossa tulette ymmärtämään, herttaisiin luonteenpiirteisiini kuuluu asioiden lähes loputon vatvominen. Ja sitten kun aika tuntui sopivalta (ja intuitio kuiskutti korvaani), sanoin itseni irti. Tein viimeisen työpäiväni palkkatöissä 28.12 ja jätin taakseni yli kymmenvuotisen uran apteekissa, ja monta todella rakasta ystävää. Heitä tosin tapaan vieläkin, sillä nyt jos koskaan minulla on aikaa enemmän heille <3

Tietynlainen lumipalloefekti lähti vierimään sinä päivänä kun pakkasimme tavaramme ja kannoimme ne ystävältä vuokrattuun omakotitaloon haja-asutusalueelle, meren rannalle Oulussa. En toki tajunnut mitään erityistä heti, eniten hirvitti muuttaa taloon, joka oli tilavuudeltaan pienempi kuin entinen asuntomme. Sitä stressasin eniten, että mihin ihmeeseen survomme kaikki tavarat (niistä osa päätyikin myyntiin loppujen lopuksi).

24.10, lauantai-aamuna heräsin uudessa kodissamme hiukan yllättyneenä: tunsin nukkuneeni poikkeuksellisen hyvin. Oli sellainen olo, tiedättekö, kuin kerran useammassa vuodessa, et ole herännyt yön aikana kertaakaan vaan nukkunut niin sanotusti kuin tukki. Laitoin tietysti asian muuttoväsymyksen piikkiin, mutta kun sama toistui joka aamu siitä lähtien, aloin hämmentyä.

Minulla on aina ollut hyvät unenlahjat, vain kerran elämässäni olen kärsinyt unettomuudesta, muuten nukun milloin ja missä vain. En siis ollut tietoinen, että unessani olisi jotain "vikaa". Mutta vähitellen aloin ymmärtämään, että täällä, missä ei ole katuvaloja, vain kuu paistaa yöllä ikkunasta sisään, ei ole juuri naapureita ja siten siis pilkkopimeää ja hiljaista kuin huopatossutehtaalla, minä nukuin paremmin kuin koskaan.

Lähes takapiha <3


Olin suhtautunut hyvin skeptisesti koko muuttoasiaan, mutta girl gotta do what a girl gotta do, joten imin harmitukseni ja muutin. Ja se osoittautui varsinaiseksi onnenpotkuksi. Lenkkeilymaastot ovat mahtavat, koirat nauttivat ja pidän veden läheisyydestä. Talo ei ole parasta a-luokkaa, mutta hitto että viihdyn tässä paikassa, yhä edelleen. En lainkaan ollut ymmärtänyt miten paljon rasittavat  ja ikäväluonteiset seinänaapurit, kiljuvat lapset ja levoton pyörätie makuuhuoneen ikkunan alla olivat stressanneet minua edellisessä kodissamme. Tietysti aloin asian tajuttuani pohtia syitä, kuten pedantille ja uteliaalle luonteelleni ominaista on, mutta siitä ihan oma postaus tuonnempana :)

Nyt olen siis ollut täysipäiväisenä yrittäjänä puolisen vuotta, en ole katunut päätöstäni hetkeäkään, pidän huolta että minulla on riittävästi vapaa-aikaa, liikun ja luen. Ensimmäistä kertaa koko sairaushistoriani aikana olen pystynyt lähes puolittamaan kilpirauhaslääkitykseni. Se kertonee stressitasoista, jotka ovat olleet nyt viimeiset puoli vuotta laskussa.

Olen hoitanut itseäni joogaamalla ja vihdoin myös lihaskuntoharjoittelulla, joka ei ollut mahdollista vuosiin. Olen opetellut meditoimaan, olen hurahtanut DIY-luonnonkosmetiikkaan (siitäkin myöhemmin, niitä reseptejä tulee nimittäin jakoon asti), olen eheyttänyt aineenvaihduntaani syömällä riittävästi ja treenaamalla fiksusti. Ja vihdoin (!!!) tuloksia on alkanut näkyä!

Mutta, palataan näihin yksityiskohtiin :)
ps. uudistettu ulkoasu blogin puolella mukailee yritykseni uudistuneita nettisivuja, käy tsekkaan :)

www.kuntoilo.fi

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti