lauantai 6. helmikuuta 2016

Homemade hazelnutbutter ft. Rawmix

Hahaa! Nyt on kuulkaa semmoiset pähkinätahnat purkissa ettei ole tosikaan! Silloin tällöinhän pähkinätahnalle on käyttöä leivonnassa, erityisesti raakaleivonnassa, ja usein käytän itse pähkinätahnoja ihan riisikakun päällä herkutteluun.

Tahnojen ostamisessa saa kuitenkin olla varsin tarkkana, että tietää taatusti saavansa pelkkää pähkinää (korkeintaan pienesti suolattua), mutta ei missään nimessä sokeroitua. Itse tahnan tekeminenhän on helppoa kuin heinänteko, mutta järeän blenderin se vaatii. Kerran kokeilin Philipsilläni, ja siitä tuli lähinnä rouhetta.

Mutta tässäpä teille, kansalaiset, jotka järeän blenderin omistatte tai olette aikeissa hankkia, suositus laitteeksi, jolla pähkinän kuin pähkinän saa tahnaksi tai vaikkapa Nutella-tyyppiseksi levitteeksi ilman että laite rikkoontuu ja palovaroitin huutaa hoosiannaa.

Rawmix R8000

Laitteen tekniset tiedot:


* hinta 289€

* vuoden takuu
* 3 hevosvoimaa
* max 36 000 kierrosta/min
* ylikuumenemissuoja
* mukavan kokoinen kannu (1,8 litraa), muovia, joskin BPA-vapaata


Pähkinätahna


haluamasi määrä haluamasi pähkinöitä (esim. maapähkinöitä, hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä)

Paahda pähkinöitä uunissa noin 175:ssä asteessa leivinpaperin päällä noin 10-15 minuuttia (ole tarkkana etteivät pala, se tapahtuu hyvin nopeasti)

Itse käyttämäni hasselpähkinät on helppo kuoria lämpiminä käsien välissä hieromalla. Sen jälkeen pähkinät blenderiin ja blendaa niin kauan, että öljy erottuu ja pähkinät muuttuvat rouheesta tahnaksi. Itse lisäsin vielä hiukan raakakaakaota tahnan sekaan.

Ja vink vink, pähkinätahnoja voi käyttää myös kahvissa vaikkapa voin asemasta (vrt. bulletproof-kahvi), sekaisin blenderiin vain kaikki :) 

Koodilla "inhappinessandinhealth" saat 10% alennuksen RawMixista :)


Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti