tiistai 5. heinäkuuta 2016

Luonnonkosmetiikan dödöt

Deodorantti on ripsivärin ohella yksi haastavimpia tuotteita luonnonkosmetiikassa, ehkä juuri siksi, että näiden toimivuudesta ihmiset eivät ole valmiita tinkimään. Minä mukaan lukien. Päätin kuitenkin kohta lähes 2 vuotta sitten, että kun tälle tielle on lähdetty, kaikki kokeillaan - ainakin kerran. Olin vuosikaudet käyttänyt tehokkaimpia markettiantipersipirantteja (selvyyden vuoksi, deodorantit lähinnä peitteävät hien hajua ja antiperspirantit estävät hikoilua), ja luonnonkosmetiikassa synteettisten antiperspiranttien alumiinikloorihydraatti (joka perustuu yksinomaan hikirauhasten tukkimiseen) on kielletty. Säännöllisin väliajoin mediassa julkaistaan tutkimuksia, joissa kerrotaan ko. aineosan haitallisuudesta terveydelle, ja useammassakin taitaa olla mainittuna syöpä. En sen kummemmin ota kantaa asiaan, olin päättänyt että kokeilen ja sen kokemuksen nyt jaan kanssanne.

En ole koskaan ollut mikään järjetön hikoilija, siis hikoilen kyllä, kuten normaalit ihmiset ja koen sen epämiellyttävänä tietysti. Inhosin etenkin tunnetta, kun kainalot kastuvat, ja juuri siksi valitsin aina tehokkaimpia antiperspirantteja. Aloitin kokeiluni Madaran Bio-Active deodorantilla. Kyseessä on roll-on, joista en synteettisen kosmetiikan puolellakaan ole kuuna päivänä tykännyt, pidin aina enemmän voidemaisista stickeistä, koska ne kuivuivat nopeasti eikä kainaloita tarvinnut tuuletella koko aamua.

Madara Bio-Active deodorantti
Ihan ensiksikin, vaihtaessasi synteettisestä dödöstä luonnonkosmetiikan deodoranttiin, alussa kannattaa varautua, että hiki voi tuoksahtaa ja kainalot olla märkänä. Itse en tätä tiennyt, enkä ollut varautunut varsinaisesti siihen, mutta koska Rexonaa oli vielä jäljellä, käytin sitä ja Madaran dödöä vuoropäivin (en tiedä onko järkevää vai ei). Joka tapauksessa, pääsin muutamassa viikossa siihen pisteeseen, että hien eritys oli normalisoitunut ja dödöä ei tarvinnut edes kaikkina kotikalsaripäivinä käyttää. En ollut kuitenkaan treenipäivinä aivan 100% tyytyväinen Madaraan, ja siksi päädyin hankkimaan rinnalle testiin vielä Lovefresh-merkkisen jenkkidödön kun tuotemerkki Naturellen varkkokauppaan saapui.

Kyseessä on stick, joten ensinnäkään se ei tunnu loppuvan ikinä (hyvin pieni sipaisu riittää, muuten kainalot kastuvat sheavoista ja kookosöljystä, been there done that :D ) ja paidan voi nykäistä päälle heti. Ja sen kummemmin vähättelemättä, siihen olen melkolailla 100% tyytyväinen. Käytän yhä Madaraa ja Lovefreshiä molempia mielivaltaisessa järjestyksessä, eikä vuoteen ole ollut minkäänlaista mielihalua vaihtaa deodoranttia.

Lovefresh Natural Cream Deodorant Sweet Orange Patchouli
Lovefreshin dödöjä löytyy useammassa eri tuoksussa ja tämä yllä oleva, joka minulla on, sisältää sheavoita, kookosöljyä, arrowjuurijauhetta, ruokasoodaa, kaoliinia, kookosöljystä johdettua emulgointiainetta ja veriappelsiinin sekä patchoulin eteerisiä öljyjä. Tykkään kovasti. Tuoksu ei ole läpikäyvä, mitä tahansa tuoksua voisi käyttää tämän lisäksi eikä sieltä kainalosta puske esiin todellakaan veriappelsiini riitelemään tuoksumaailmasta. Sen verran vinkkaan käytöstä, että stickiä kannattaa "lämmittää" muutama sekunti kainalon iholla jottei sitä tule turhan paljon ja voide levittyy nätisti. Joskus itse jopa vain töpöttelen dödöä kainaloon, enkä vedä, kuten perinteisiä synteettisen kosmetiikan dödöjä. Teho on aivan riittävä. Sanomattakin muuten selvää, että tuolla raaka-ainevalikoimalla tämä tuote on todella hoitava, eli voi käyttää vaikka sheivauksen jälkeen suoraan.

Lovefreshin valikoimasta löytyy yllä mainitun lisäksi seuraavat tuoksut: laventeli-teepuu, marokkolainen ruusu, mandariini-lime, eukalyptus-piparminttu ja sitrus-verbana. Kannattaa kyllä kokeilla, vaikka liikun jollain tavoin (jo työnikin puolesta) oikeastaan päivittäin, en silti ole katunut päätöstäni. Ja uskokaa pois, jos en olisi ollut tyytyväinen, en käyttäisi luonnonkosmetiikan dödöä tänä päivänä, siitä kertoo jo sekin, että käytän yhä Sensain ripsaria, kun yhtä hyvää en ole vielä luonnonkosmetiikasta löytänyt enkä yksinkertaisesti ole valmis tekemään niin suurta uhrausta, että kulkisin ripsarit poskilla kuten esimerkiksi RMS Beautyn ripsarin kanssa kävi. Kannattaa kuitenkin - kuten jo kerroinkin - aluksi varautua hetkelliseen hikoilun lisääntymiseen tai tujumpaan tuoksuun jos antiperspirantteja olet käyttänyt, mutta tilanne kyllä tasoittuu kun sille antaa 2-3 viikkoa aikaa.


Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti