sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Maailman helpoin ja herkullisin vihersmoothie

Tiedän, pelkkä ajatuskin vihersmoothiesta sai minut kakomaan vielä tovi sitten, en millään uskonut, että sanat herkullinen ja vihersmoothie voi laittaa samaan lauseeseen. Jokin aika sitten löysin vähän kuin vahingossa keinon tehdä ihan oikeasti maistuvaa ja helposti nautittavaa vihersmoothieta, terveellisyydestä tinkimättä. Yhdellä makemmalla raaka-aineella reseptiin saa upotettua monta muuta vähemmän lähtökohtaisesti houkuttelevaa ainesosaa ja lopputulos on pehmeä ja herkullinen :) Reseptistä tulee noin 1,5 litraa (noin siksi, että määrät ovat varsin suurpiirteisiä), itse teen tämän määrän yleensä kerralla, laitan lasikannuun jääkaappiin ja juon pitkin päivää.Herkullinen vihersmoothie

2 lehtikaalen lehteä (varsineen, jos sinulla on tehokas blenderi)
2 varsisellerin vartta
2 kourallista pakastemangoa
1 avokado
1 kourallinen tuoretta (tai 2 pakastenappia) pinaattia
1 tl soijalesitiinijauhetta
1-2tl laadukasta viherjauhetta (esim. Foodin)
noin 0,5dl kookoshiutaleita
1 tl kuitulisää (esim. Puhdas+ Caps Akaasiakuitu)
makeutusta maun mukaan (stevia, kookossokeri, hunaja tms)
n. 3-5dl vettä

Valmistele raaka-aineet (kuori ja poista siemen avokadosta, huuhtele varsisellerin varret ja huuhtele tuore lehtikaali), mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileäksi. Lisää vettä sen verran, että saat haluamasi koostumuksen. Voit halutessasi jättää ohjeesta pois soijalesitiinin, viherjauheen ja kuitulisän, resepti on oikein pätevä ilman niitäkin.

Mainittakoon myös, että mangon tilalta banaania voi kokeilla (ei tuo yhtä paljon makeutta) tai mikä ettei ananastakin.


Resepti on oiva tapa saada päivään upotettua mahdollisimman paljon vihreää, itse saatan joskus kiireessä valmistaa lihan (lohta uunissa, phvi grillissä tms.) ja sen lisäksi juoda jättisuuren lasillisen vihersmoothieta. Samoin viherjauhe uppoaa tähän kuin kuuma veitsi voihin, kannattaa ehdottomasti testata :)


Noniin, minä lähden pikkuhiljaa jännittämään Henri Kontisen ja Heather Watsonin peliä Wimbledonin sekanelinpelin finaalissa, kerrankin on tenniksessä jotain oikeasti jännittävää suomalaisittain :)

Oletko muuten jo tilannut itsellesi ilmaisen Smoohie-oppaan? Se onnistuu näppärästi vaikka tästä linkistä.

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti