Bonne vadelmasosetta (makeuttamaton), lettuja ja tuoreita kirsikoita |
Pidemmittä puheitta, tässä resepti. Alkuperäisen löydät täältä. Letut ovat viljattomia ja maidottomia, tämän voi hyvin tehdä myös pannukakkuna, tästä ohjeesta tulee sopivasti täytettä hiukan vajaaseen pellilliseen. Tein ihan normikokoiselle pellille, taikina on sen verran jähmeää, että se pysyi hyvin "muodossaan" kun levitin sen pellille sopivan paksuiseksi kerrokseksi.
Almond Butter Pancakes
(2-3 annosta)1 ja 1/4 dl mantelivoita
1 ja 1/4 dl makeuttamatonta omenasosetta (esim. Punnitse&Säästä)
2 munaa
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljauutetta (jauhekin käy)
0,5 tl kanelia (ceylon)
Valmis taikina |
Yhdelle pellille mahtuu 4 lettua, joissa jokaisessa taikinaa reilu 0,5dl. |
Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin, ja mittaa pellille 7-8 hiukan reilu 0,5 desilitran verran taikinaa letuksi. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes alkavat olla kullanruskeita. Voit tehdä myös pannukakkuna, tai paistaa letut pannulla (en ole kokeillut).
St. Dalfourin hillot ovat hyviä, ja valmistettu ilman lisättyä sokeria. |
Vaahterasiirapin kanssa... |
Nauti sokerittoman hillon, marjasoseen tai vaikkapa vaahterasiirapin kera.
Mulla on ollut työnalla pari viikkoa eräs postaus liittyen painonhallintaan, laihdutukseen ja ylipainon syihin. Olen kirjoitellut sitä aina aika ajoin, mutta julkaisen sen vasta, kun olen siihen täysin tyytyväinen. Tuntuu, että haluan ilmaista asiat huolellisesti, enkä vähän sinne päin, joten siksi se odottaa nyt sopivaa hetkeä. Mutta sen vain sanon, että syyt ylipainoon ovat moninaiset, eivätkä kovinkaan usein johdu liiasta syömisestä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti