torstai 24. heinäkuuta 2014

Lisäravinteet by Puhdas Caps+

Käytän muutamia lisäravinteita säännöllisesti, ja muutamia satunnaisemmin. Yksi säännöllisesti käyttämistäni on saccharomyces boulardii. Se on hiivaprobiootti, jonka ranskalainen tiedemies Henri Boulard eristi vuonna 1923 litsin ja mangostanin hedelmistä. Se kestää vatsahappoja paremmin kuin monet maitohappobakteerit. Se sopii käytettäväksi päivittäin tai kuuriluontoisesti reissussa tai antiobioottikuurin aikana (antibiootti ei tuhoa sitä, kuten maitohappobakteereita). Ja siis kyllä, luit oikein, kyse on hiivasta :)

Saccharomyces Boulardii


Tämä tuotehan oli saatavana vain reseptillä vielä jokunen vuosi sitten. Kerran kokeiltuani olen käyttänyt sitä säännöllisesti, niin tyytyväinen olin. Ennen kuin ymmärsin jättää viljat ruokavaliostani vähemmälle ja lähes kokonaan pois, suolistoni oli varsin huonossa kunnossa. Ja vaikka nyt tulemme paremmin toimeen, kiitos viljattomat ruokavalion, käytän tätä hiivaprobioottia silti. Yksinkertaisesti niistä syistä, että olen todennut, että elämää ei voi 100% hallita, joskus voi tulla tilanne, jolloin joudun tahtomattani (tai tietämättäni) syömään sellaista, joka ei elimistölleni ole sitä optimaalisinta ravintoa, ja silloin tämä on vähän sellaista ennaltaehkäisyä, seurausten minimointia. Toisekseen, en tahdo saada näitä kausivatsalfunssia omalle tontille, ei kiitos.

Kuva www.puhdascaps.fi

Suolistoflooran balanssissa pitäminen edesauttaa hyvää immuniteettia (80% immuunipuolustussoluista asuu suolistossa) ja elimistön optimaalista toimintaa muutenkin, suolistohan on ikäänkuin meidän toiset aivot. Suolisto on jalkapallokentän kokoinen elin, joten ei se yhdentekevä voi missään nimessä olla, ja suoliston ja aivojen yhteys onkin tällä hetkellä yksi kuumimpia tutkimusaiheita.

D-vitamiini


Toinen tuote, jonka käytöstä en luovu on D-vitamiini. Se on rasvaliukoinen vitamiini, jota elimistö kykenee muodostamaan itsekin riittävässä auringonvalossa UVB-säteilyn vaikutuksesta. Nyt jos asut muualla kuin Suomessa, kenties päiväntasaajan toisella (ns. "paremmalla) puolella, sinun ei luultavasti tarvitse olla huolissasi D-vitamiinin saannistasi. Mutta mikäli olet kanssasisareni tai -veljeni, ja asut vielä pohjoisilla leveyksillä tässä kotimaassamme, sinun todellakin tulee olla huolissasi D-vitamiinin saannistasi, etenkin, jos et syö sitä ravintolisänä. Meillä paistaa aurinko parhaimmillaankin kuusi kuukautta kahdestatoista, ja fakta on, ettei äärikuukausina (aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä) auringonvalo ole riittävää, jotta D-vitamiinia muodostuisi tarpeeksi.

Kuva www.puhdascaps.fi

Suurimman kiistelyn kohteena tällä hetkellä taitaakin olla, mikä on tarpeeksi? Tässä tietysti olisi eduksi, jos kävisit mittauttamassa laboratoriossa oman tilanteesi. Kannattaa huomioida, että viiterajat vaihtelevat suuresti, ja se, että oma arvosi on juuri ja juuri viitteissä, ei ehkä ole kohdallasi riittävä. Esimerkiksi kroonisista sairauksista kärsiville suositellaan hiukan korkeampaa D-vitamiinin saantia, kuin perusterveille henkilöille.

Valitse laadukas, ja omaan tarpeeseesi riittävän vahva D-vitamiinivalmiste. Omani on tällä hetkellä Puhdas Capsin 50 mikrogrammaa (viralliset suositukset vahvuudelle ovat 10 mikron kieppeillä, iästä riippuen). Se on minimi, jolla oma D-vitamiinitasoni verestä mitattuna pysyy hyvällä, minulle riittävällä tasolla. En välttämättä muista ottaa kapselia aina päivittäin, mutta useamman kerran viikossa kyllä!

Miksi Puhdas Caps+?


Puhdas Caps+ on brändinä "riisuttu malli", tuotteet eivät sisällä täyteaineita, säilöntäaineita, väriaineita, makuaineita tai magnesium stearaattia. Kapselimuoto mahdollistaa 100% puhtauden ja tuotteen yksinkertaisuuden. 

Nykyään, kun kaikki ei aina ole sitä miltä päällepäin näyttää (teessä 20% sokeria, muistatko vielä tämän jutun?), niin tällaista puhtautta osaa arvostaa. Itse pidän siitä, että tuotteet ovat sitä mitä purkin kyljessä lukee, mitä vähemmän tekstiä ja sisältöä, sen parempi kun puhutaan valmistusaineista. 

Puhdas Caps+ kertoo sitoutuvansa tuotteiden puhtauteen, ekologisuuteen ja orgaanisuuteen. Voiko ihminen enää enempää vaatia?

www.puhdascaps.fi

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti