Mm... |
Niille, joille Blondie on uusi termi, kerrottakoon, että Blondiella tarkoitetaan Brownien vaaleaa varsiota. Tämä Blondie sisältää suklaata, muttei ole kovinkaan tumma. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Peanut Butter Chocolate Chip Blondies
(n. 6 annosta, vuoan halkaisija n. 20cm, tai muffinsivuokia)viljaton, gluteeniton ja maidoton
hiukan vajaa 2,5dl maapähkinävoita (sokeritonta)
3/4dl hunajaa
1 luomumuna
0,5tl ruokasoodaa
2-3tl kookospalmusokeria
(1/4tl hyvälaatuista suolaa vain, jos käyttämässäsi maapähkinävoissa ei ole suolaa)
reilu desi kaakaonibsejä
Huom! Mikäli käytät maapähkinävoita, joka on koostumukseltaan paksua ja jäykkää, vähennä määrästä 2-3 rkl, jottei koostumuksesta tule liian kuiva.
Voitele vuoka esim. kookosöljyllä. Itse käytin tartalettivuokia ja vuorasin ne foliolla.
Sekoita keskenään maapähkinävoi ja hunaja, lisää ruokasooda ja kookospalmusokeri, sekä muna, jonka rakenne on vatkattu rikki. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi joukkoon kaakaonibsit. Kaada taikina vuokaan (n. 1 cm paksuiseksi) tasoita pinta ja paista uunissa 175 asteessa, noin 20-25 minuuttia, uunisi tehokkuudesta riippuen, kunnes pinta saa vähän väriä.
Tummahko reuna, hetkeä aiemmin olisi voinut kalastella uunista ulos... |
Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tummaa suklaata, minulla ei ollut sellaista, joten käytin tilalta kaakaonibsejä ja lisäsin joukkoon hiukan kookospalmusokeria. Tässähän osa kaakaonibsien hyvistä ominaisuuksista saattaa tuhoutua paistamisvaiheessa, mutta käytän silti mieluummin niitä, kuin teollista suklaata. Jos kuitenkin haluat käyttää jotain kaupan suklaata, jätä siinä tapauksessa kookospalmusokeri pois, ettei makeutta tule liikaa.
Tämä oli todella hyvää, isolla Hoolla!
Nyt kun tästä leivonnaisesta on tässä taloudessa enää muisto vain, alan jo suunnittelemaan uusia, eli varoituksen sana lienee paikallaa, näitä herkkuja on todellakin tulossa lisää! :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti