maanantai 5. toukokuuta 2014

Pääruokaa pikana

Saan usein kyselyjä ja ihmettelyä osakseni, että eikös se terveellinen ruoka ole kauhean työlästä ja aikaa vievää valmistaa? Tästä puhutaan usein asiakkaideni ja tuttujeni kanssa. Kokosin teille kuvina aterioitani, joilla pyrin todistamaan, että ei, ei se välttämättä ole. Minusta avainasiat ovat organisointi ja etukäteissuunnittelu.

Kaikki lähtee siitä, että varaat jääkaappiin ja pakastimeen raaka-aineita, jotka sopivat juuri sinun terveelliseen ruokavalioosi. Näin sinulla on aina valinnanvaraa. Meillä kotona tehdään usein vapaapäivinä pidempää kypsennystä vaativia ruokia (lihaa, kalaa tai kanaa), joista sitten riittää muutamaksi päiväksi arkenakin eteenpäin. Lisukkeeksi lihan rinnalle on helppo kasata nopeasti salaatti, uunijuureksia tai jokin kasvislisäke. 

Jauheliha (naudan luomu ja hirvi, joskus hevonenkin) ovat sellaisia, mitä meillä on aina pakastimessa. Jäinenkin jauheliha paistuu varsin nopeasti pannulla, joten se on todellista pikaruokaa, eikä valmisteluun mene käytännössä aikaa ollenkaan. Samoin broileri ja lohi uunissa valmistuvat todella nopeasti, niiden rinnalle on helppo nakata pelille vaikka kasviksia tai juureksi kypsentymään. Alla olevissa kuvissa on sekä näitä nopeasti valmistuvia ruokia ja niitä, jotka on tehty esimerkiksi edellispäivänä. 

Pidä huoli, että jääkaapissasi on aina runsaasti salaatteja, paprikaa, porkkanaa, tomaattia kurkkua, bataattia, palsternakkaa, lanttua, ja pakastimessa lehtikaalta, pinaattia, juuressekoituksia (kukkakaalta ja parsakaalta höyrytettäväksi). Näistä oikeastaan voisin tehdä ihan oman postauksen, mitä minun jääkaapistani ja pakastimestani löytyy :)

Eli jos oikein mietit, ajasta ravitseva syöminen ei ainakaan ole kiinni :) 




Uunissa paistettua broilerin reisi-koipea, tammenlehtisalaattia, paprikaa, punasipulia, tomaatti ja kurkkua öljytilkalla.


Paistettua luomujauhelihaa, miniluumutomaatteja, kurkkua, jääsalaattia ja punasipulia.


Hirvenpaistia, jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa ja punasipulia.


Kinkkumunakas, kirsikkatomaattia ja jääsalaattia. Munakkaassa on vielä pakastettua lehtikaalta.


Kanawokkia, paprikaa ja lehtikaalta kookosmaidossa.


Pulled lamb, pakasteesta porkkanaa, parsakaalta ja kukkakaalta, lisäksi valkosipulia, porkkanaa (padasta) ja bataattilohkoja.


Töissä eväänä, pinaatin kanssa paistettua jauhelihaa ja paprikaa, sekä kirsikkatomaatteja.


Pulled porkia, miniluumutomaatteja, kukkakaalta ja parsakaalta höyrytettynä.


Lohkojuurekset menossa uuniin, valmistuaika muutama hassu minuutti + uunissa kypsennys päälle.

Grilliattu pihvi, luomuomena, kurkkua, porkkanaa, salaattia ja tomaattia + basilikaa.

Kanawokki, parsakaalta, porkkanaa, paprikaa ja lehtikaalta pakasteesta.

Paistettua jauhelihaa tomaattimurskalla (siinä oli kokonaisia kirsikkatomaatteja), porkkanatikkuja, jääsalaattia ja basilikaa.

Grillattu pihvi, höyrytettyä parsakaalta, jääsalaatti ja kurkkua öljytilkalla.

Paistettu grillimakkara, lehtikaalta, tomaattia, kurkkua ja jääsalaattia.

Ruusukaalta, possun ulkofilesuikaleita ja lehtikaalta pannulla.

Roomansalaattia, paistettua jauhelihaa ja chilimajoneesia.

Ei ehkä lämmin ateria, mutta omenaa ja keltaista luumua maapähkinävoilla ja hunajalla :)

Paistettua jauhelihaa, keitetty muna, kirsikkatomaatteja, porkkanaa ja kurkkua.

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti