keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Testissä luonnonkosmetiikka - tuloksia

Minä suorastaan pihisen. Ja ihan siksi, että olen pakahtua halusta kertoa vihdoin, minkälaisia muutoksia olen havainnut nyt parin kuukauden luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen. Ensinnäkin, olen jakanut tämän muutosprosessin kolmeen osaan, ihan kukkaroystävällisistäkin syistä (+ siitä syystä, että en voinut tietää miten tässä tulee käymään ja onko minulla ylipäätään halua jatkaa kokeilua). Ne vaiheet ovat: ihonhoito, hiustenhoito (ja kenties muotoilutuotteet) sekä värikosmetiikka. Katsotaan josko vartalotuotteistakin saisi ihan oman kategoriansa.

Nyt olen siis vaihtanut kaikki kasvojenhoitotuotteeni luonnonkosmetiikkaan, tuolta elo-syyskuun vaihteesta alkaen. Tällä hetkellä käytän lähinnä Mádaran, Sukin ja Juice Beautyn tuotteita kasvoilleni. Ihoni on, kerrattakoon se vielä kerran, pintakuiva sekä rasvoittuvaisuuteen ja epäpuhtauksiin taipuva. Nuorempana se oli paljon huonokuntoisempi, ja olen syönyt siihen aikuisena lukuisia Roaccutan-kuureja (tämän vahvan lääkkeen yhteys esimerkiksi kilpirauhasvaivoihin jäänee kohdallani ikuiseksi arvoitukseksi) saadakseni öljyrasvaisuutta edes jossain määrin kuriin. Viimeisimmästä kuurista taitaa nyt olla reilut 2 vuotta, ja sen kohdalla tulokset olivat varsin laihat. Kärsin siis epäpuhtauksista (mustapäät, tukkeumat ja satunnaiset näppylät), liiasta talinerityksestä (etenkin kesällä) ja toisaalta taas talvella pintakuivuudesta.

Kylppärin kosmetiikkakaappi

Suki Balancing Facial Oil


Olen entisen ammattini vuoksi (kosmetologi) kosmetiikan suurkuluttaja, ja viime vuosina olen käyttänyt lähinnä apteekkikosmetiikkaa. Joukossa on ollut myös selektiivistä kosmetiikkaa, mutta markettituotteita en ole oikeastaan vuosiin ostanut. Eli olin siinä uskossa, että hoidin ihoani parhaalla mahdollisella tavalla. Olin kuitenkin ymmälläni, voiteet eivät imeytyneet, iho oli jatkuvasti tukkoinen ja pinta ihan epätasaisen tuntoinenkin, väri eloton ja samalla pinta saattoi olla paikoittain hyvinkin kuiva. Tästä pisteestä siis lähdin. Motiivini kokeilla luonnonkosmetiikkaa olivat moninaiset, pohdin tottakai, saisiko se ihoni jotenkin parempaan kuntoon (en uskonut siihen), ja saattaisiko se kemikaalikuorman vähentäminen helpottaa migreeniäni. Ja ekologiset ja eettiset seikat painoivat vaakakupissa myös, en tahtonut kuormittaa luontoa enkä missään nimessä halua, että käyttämäni tuotteet ovat aiheuttaneet kärsimystä eläimille, millään muotoa. Olin vain niin juurtunut tapoihini etten osannut muuta.

Naturelli nassu


Tutkailin aikani nettikauppoja ja blogeja, luin arvosteluita ja sertifikaatteja, ja vihdoin tein ensimmäisen tilaukseni. Vaihtoin nopeasti putsarin, voiteen, ja silmänympärysvoiteen luonnonmukaiseen vaihtoehtoon. Sittemmin mukaan on tullut myös hedelmähappokuorinta, sokerikuorinta, mutanaamio ja seerumi perustuotteiden lisäksi.

Ja ilolla sanon: olen hämmästynyt. Ihoni ei ole ollut koskaan näiden 34 vuoden aikana näin hyvässä kunnossa! Väri ja hehku ovat jotain hämmentäviä, iho hengittää eikä tukkeudu lainkaan samalla tavalla kuin ennen. Se hehkuu. Ihoa ei kiristä, eikä se myöskään liialti rasvoitu. Voisi sanoa, että se on todella hyvässä balanssissa.

Tuotteet, joihin tällä hetkellä luotan kuin kallioon, ovat seuraavat:

Puhdistus:


Suki <3


Yllä olevista muutama sana: käytän kaksoispuhdistusta aina meikinpoistoon (olen käyttänyt jo vuosia), eli puhdistusöljy on käytössä iltaisin vain kun olen meikannut, muutoin pesen pelkällä puhdistusgeelillä tai -vaahdolla. MÁDARAn tuotteet olivat hiljattain -40% tarjouksessa, joten en malttanut olla tilaamatta puhdistuvaahtoa testiin. Se asustaa kylppärissä, eli on käytössä joitain kertoja viikossa. Kasvovedet ovat mainittuna listalla molemmat, koska MÁDARAn kasvovesi vetelee viimeisiään ja Sukista minulla on Britanniasta tilattu matkakoko testissä. Pidän molemmista. 

Hoitotuotteet:


Hoitotuotteet ovat käytössäni päivittäin, päivävoide aamulla ja öljy yöksi, seerumia molempien tai vain toisen alle, vähän miltä tuntuu. Olen ollut aivan supertyytyväinen etenkin seerumiin, öljyyn ja päivävoiteeseen. Mitkään ylistyssanat eivät riitä kertomaan sitä. Öljy rasvoittuvalle iholle ei ole ollenkaan huono juttu, kunhan kyseessä on juuri sille ihotyypille suunniteltu öljy. Voisi kuvitella, että iho kiiltelisi entistä enemmän aamulla, mutta omaksi yllätyksekseni niin ei ollut, vaan jopa päinvastoin. 

Erikoistuotteet:


Hedelmähappokuorintaa suositellaan käytettäväksi maksimissaan kerran viikossa, itse käytän about 10 päivän välein. Naamio ja vaahtoava kuorintavoide ovat käytössä satunnaisesti, ehkä kerran viikossa. Etenkin hedelmähappokuorinta ja kuorintavoide ovat niin superhyviä, etten voisi enää kuvitellakaan luopuvani niistä. Kuorintavoiteesta minulla on Britanniasta tilattu matkakoko, ja kyllä se täysikokoinen purkki on hommattava. Mádara ja Juice BeautyJos tällä hetkellä pitäisi valita vain yksi merkki, jonka puolesta liputtaisin, olisi se Suki. Se vain on ylitse muiden, vaikka Juice Beauty tuleekin hyvänä kakkosena :) Itse en varsinaisesti ole yhden tietyn merkin suosija, olen sitä mieltä, että ne parhaat tuotteet voi poimia vaikka kuudesta eri sarjasta, pääasia, että ne sopivat parhaalla mahdollisella tavalla juuri oman ihon hoitoon. 

Enkä muuten ole yksin tämän hurahdukseni kanssa, mainitsin sivulauseessa ystävälleni, kollegalleni tilanneeni tuon Juice Beautyn hedelmähappokuorinnan, ja hän innostui tilamaan saman tuotteen, kun sellainen oli hakusessa. Tästä on aikaa ehkä kuukausi, ja voin kertoa, ettei se hänelläkään siihen yhteen tuotteeseen jäänyt :) Vannoutunut synteettisen kosmetiikan käyttäjä (kuten minäkin), on kokemuksen kautta huomannut, että luonnonmukaisessa kosmetiikassa piilee kyllä jonkinsortin taika. On ollut muuten ihana tehdä empiiristä kenttätutkimusta myös hänen kauttaan, ystävälläni on varsin erilainen ihotyyppi ja tarpeet kuin itselläni, mutta tulokset ovat siitä huolimatta toisenlaisilla tuotteilla puhuneet puolestansa. Hän on ihan yhtä myyty luonnonkosmetiikalle kuin minäkin :)

Tämä on sellainen juttu, että tätä ei voi muutoin todeta kuin kokeilemalla. Suosittelen kokeilemaan etenkin, jos kärsit jostain ongelmasta (rasvoittuva ja/tai epäpuhdas iho, rosacea eli ruusufinni, akne, atopia jne.). Minä väitän, että luonnonkosmetiikkaa käyttämällä saat rahoillesi enemmän vastinetta, ihan jo kirjaimellisesti vaikuttavien aineiden muodossa, kun tuotteesta on jätetty kaikki synteettinen höttö pois (joka pahimmassa tapauksessa huonontaa ihosi kuntoa).

Tässä siis kokemukseni kasvojen hoitotuotteista. Kerronpa vain, että testissä on parhaimmillaan hiustenhoitotuotteet, ja postissa matkalla ensimmäinen värikosmetiikan tuote :) Joten nämä jutut eivät tule loppumaan tähän.
Bookmark and Share

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit, minulla on samanlainen ongelmaiho, mitä sinulla on ollut aikaisemmin. Olen kyllä jo siirtynyt luonnonkosmetiikkaan puolelle, mutta voisi kokeilla näitä parempia merkkejä ja varsinkin tuota happokuorintaa. Mistä Juice Beauty happokuorinta ostat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkki tekstissä vie naturellen verkkokauppaan, se myy Juice Beautyn tuotteita :) Itse hankin samalla kertaa hedelmähappokuorinnan kanssa kasvoveden ja seerumin, hoitotuotteet ovat hurjan tärkeitä jotta kuorinnasta saa kaiken irti. Voin varauksetta suositella siis esim. Juice Beautyn Blemish Clearing -seerumia ja Hydrating Mist -kasvovettä (siinäkin on ripaus hedelmähappoja). Tsemppiä kokeiluusi, itse aina luulin että tukkoisen ihon kanssa elämiseen on vain tyydyttävä, mutta nyt en vaihtaisi enää pois mistään hinnasta näitä tuotteita :)

      Poista