sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Blueberry-Cookies&Cream -smoothie

Tämä jälkeen kukaan ei voi enää sanoa, että marjojen lisääminen päivittäiseen ruokavalioon olisi hankalaa. Saanko esitellä, smoothie, joka tekee siitä todella helppoa.

Joka kesä kärsin pienestä marja-ahdistuksesta, sellaisesta, kun pitää hamstrata marjoja pakastin (ja pakastinarkkukin vielä!) pullolleen, jotta uskoo selviytyvänsä talven yli. Olin viime kesänä niin ahkera ja tuottelias tässä puuhassa, että mustikoita ja mansikoita pursuaa yhä pakastimesta, vadelmat ja herukat alkavat olla pian lopussa. Tänään päätin alkaa harventaa mustikkasatoa hiukan järjestelmällisemmin, ja pätin tehdä tutun ja turvallisen smoothien, joka maistuisi miespuoliselle asukillekin. Käytän tätä nykyä smoothiessani lähes aina heraproteiinijauhetta täyttääkseni päivän proteiinintarvetta.Jos haluat tämän näköistä herkkua, kokeileppa tätä simppeliä ohjetta, toimii erinomaisesti myös makean himoon (vähentävästi, suorastaan hävittävästi).

n. 2-3 dl mustikoita (jäisiä)
n. 1 dl mustaherukoita
1 jäinen banaani pilkottuna (näitä on aina pakastimessa)
1 mitta MyWhey Cookies&Cream -heraproteiinijauhetta
(steviatippoja, toffeen makuisia)
n. 2 dl vettä

Blenderillä koko homma sekaisin, ja nauti! Heraproteiinijauhe tekee näistä ihanan ilmavia. Tästä annoksesta tuli 2 suurta lasillista.

Näitä smoothiereseptejä ei koskaan taida olla liikaa, aina ei tee mieli samoja makuja, ja vaihtelu yksinkertaisesti virkistää. Itselläni on tapana kuluttaa yhtä samaa ohjetta putkeen pitkään kunnes kyllästyn siihen, ja vaihtaa sitten uuteen.

Nämä välipäivät tuntuvat tuoneen väliajan myös meidän jääkaappiimme. Iltapalaa piti vähän keksimällä keksiä, mutta voi miten hyvä keksintö siitä loppujen lopuksi kuoriutuikaan! Siitä onkin jo aikaa, kun olen edellisen kerran munakasta tehnyt. Välineet olivat yksinkertaiset, suorastaan alkeelliset, mutta ajoivat asiansa.

2 munaa (luomu)
paprikanpätkä
kirsikkatomaatteja
lehtikaalta (pakastimesta silppuna)
saunapalvikinkkua
luomuvoita ja kookosöljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria maustamiseen

Tähän tuskin tarvitsee edes mitään sen kummempaa ohjetta :)


Mukavaa loppuvuotta ja upeaa uutta vuotta!
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti