perjantai 20. joulukuuta 2013

iHerb - lisäravinteet, ekokosmetiikka ja superfoodit edullisesti

Itse olen lisäravinteiden ja superfoodien lähes suurkuluttaja. Tutustuin reilu vuosi sitten kilpparifoorumilla iHerbiin, amerikkalaiseen verkkokauppaan, joka myy valtavasta valikoimastaan useita erittäin hyvälaatuisia lisäravinteita ja ekokosmetiikkaa edullisesti. Tiettyjen tuotteiden laadust kertonee jotain sekin, että osa funktionaalisista lääkäreistä suosittelee niitä myös.Tilaaminen itsessään on helppoa, jos taitaa perusenglannin, muistissa on hyvä pitää muutamia perussääntöjä ulkomailta tilaamisen suhteen:

- arvonlisäveron kantoraja on 5€, sitä pienempiä summia ei tarvitse maksaa. Mikäli tilauksen arvonlisävero on 5€ tai yli, maksetaan se nettitullauksen kautta verkkopankissa (tai kuriirifirman kautta) valtiolle.
- karkeasti tuo tarkoittaa sitä, että voit tilata lisäravinteita siten, että tilauksen loppusumma on postikuluineen 45$.
- tilatessasi tarkista tullin käyttämä ajantasainen kurssi täältä, ota huomioon postikulut ja laske paljonko tilauksestasi tulisi arvonlisäveroa, esimerkiksi näin: tilauksen loppusumma 44,83$ / 1,356400 (USD kurssi tammikuussa 2014 tullin mukaan) = 33,05. Tämä summa on tilauksesi loppusumma euroina. Tämän jälkeen kerrot em. summan tilauksesi arvonlisäverokannalla (lisäravinteet, ruoka yms. 14%, käyttötarvikkeet ja kosmetiikka 24% jne) 33,05 * 0,14 = 4,63, tämän verran yllä olevasta tilauksesta tulisi maksaa arvonlisäveroa, mutta koska kantoraja on 5€, tulee tilaus läpi ilman lisäkuluja.
- nyrkkisääntönä on, että lääkkeitä ei kannata tilata, niiden tuonti voi olla laitonta. Itse olen pitäytynyt lisäravinteissa (vitamiinit ja hivenaineet, superfoodit) ja kosmetiikassa.
- tilata voi luottokortilla tai visa electronilla, pankkikortilla en ole kokeillut

Olen itse tilannut reilun vuoden aikana varmaan n. 20 pakettia, ja kaikki ovat tulleet perille. Yhden paketin matka kesti kuukauden, kaikki muut ovat saapuneet perille viimeistään kahdessa viikossa, tämä siis halvinta postitusvaihtoehtoa (Global Priority Mail by DHL) käytettäessä.

Noh, mistä tuotteista tilaukseni enimmäkseen koostuvat? Tässäpä listaa, olkaa hyvät :) Laitan tähän vain niitä tuotteita, joista todella olen pitänyt, ja joita ei joko saa Suomesta, tai ne ovat huomattavasti edullisempia iHerbistä tilattaessa.

Kosmetiikkaa


Nubian Heritage
Desert Essence
Badger Company

Vartalovoiteita, vartalon pesuaineita, loistavia huulivoiteita Badger Companylta, shampoota ja käsivoiteita ja jalkavoidetta Desert Essenciltä. Huomioi arvonlisäverokanta 24%!

Superfoodeja


Navitas Naturals

Chia-siemenet olen testannut, juuri nyt on tilauksessa raakakaakaojauhe ja -nibsit. Huulivoidetta on myös kehuttu, sitä en ole testannut vielä.

Muuta hyödyllistä voisi olla kaakaovoi, hampunsiemenet, lucuma, maca, kookospalmusokeri ja kookosvesijauhe.

Steviat


Now Foods Better Stevia
Wisdom Natural

Maustettuja ja maustamattomia steviatippoja, lähes kaikki maut olen tainnut molemmista merkeistä testata, ja tosi hyviksi on havaittu. Löytyy myös jauheena.

Vitamiinit, hivenaineet yms.


Now Foods
LifeExtension

Monivitamiinia, D-vitamiinia, C- ja E-vitamiinia, useita hivenaineita (Ubikinoli migreeniin, astaksantiini, lykopeeni, magnesium), useat myös luonnollisessa muodossa. Monet vahvempia kuin mitä Suomesta helposti löytää. D-vitamiinin vahvuus ilmoitetaan yksiköllä IU (International Unit), 2000IU vastaa Suomessa myytävää 50 mikrogrammaista D-vitamiinia. 

Kalaöljyjä


Natural Factors

Laadukkaita kalaöljyjä, testissä parasta aikaa. Tältä merkiltä löytyy myös päällystetty kalaöljykapseli, joka ei aiheuta kalanmakuisia röyhtäyksiä.

Ruoansulatusentsyymit


Entzymedica

Jos on tarvetta, täältä löytyy laadukkaat ruoansulatusentsyymit ja suolahappovalmiste. Reilusti edullisempia kuin Suomessa.

Viherjauheita


Emerald Balance
Amazing Grass

Hyvänmakuisia viherjauheita, jälkimmäiseltä olen testannut suklaanmakuisen, marjaviherjauhe on tulossa :) Molempia merkkejä voin suositella.

Maitohappobakteereita


Garden of Life Primal Defence
Dr. Ohhira

Primal Defence on tehokkain ikinä testaamani maitohappobakteeri, todellakin hintansa väärti. Dr. Ohhiran tuotetta en ole vielä testannut, mutta sitäkin on kehuttu todella paljon. Tämän tyyppisiä, vahvoja maitohappobakteerituotteita löytyy vain vähän Suomesta ja näitä suosittelevat mm. funktionaaliset lääkärit.

Kahvia, kaakaota + muuta hyvää


Madre Labs

Täältä löytyy mm. adaptogeenisilla yrteillä terästetyt kahvi- ja kaakaojauheet, itse käytän näitä tavallisen kahvin lisänä tai smoothiessa. Madre Labsilta löytyy mm. C-vitamiinijauhe, joka on tehty runsaasti c-vitamiinia sisältävistä marjoista (mm. amla, camu camu, acerola).

Kodinhoitoon


Method
Grab Green

Myrkyttömät pyykinpesuaineet, konetiskiaineet, käsitiskiaineet, käsisaippuat, huuhteluaineet ja kaikki muut mahdolliset pesu- ja puhdistusaineet. Methodia saa Suomestakin, ovat vain paljon kalliimpia. Olen testannut hiljattain Methodin konetiski- ja käsitiskiaineen, eikä moitteen sanaa kummassakaan, tuoksukin on aivan ihana :) Grabgreenin pyykinpesuainetabletit olen myös testannut. Näissä huomioi arvonlisäverokanta 24%.

Lemmikeille


Ark Naturals
Pet Naturals of Vermont
Life Extension

Olen tilannut myös koirilleni useita hyviä tuotteita, maitohappobakteereita, makupaloja, lisäravinteita nivelvaivoihin ja ihan monivitamiinia.

Vaikka tilaisit ison satsin hiukan kalliimmalla DHL:n kuljetuksella (Global Priorityssä tulee painoraja 1,8kg vastaan), ja maksaisit näistä arvonlisäveron, tulevat tuotteet siltikin halvemmaksi kuin ostaa Suomesta. Kunhan suuren tilauksen loppusumman postikuluineen pitää alle 150€, ei arvonlisäveron lisäksi pitäisi tulla maksettavaksi tullimaksua. 

Kannattaa aina tarkistaa myös tarjoukset Trials ja Specials -välilehdiltä (yläreunassa). Siellä tekee monesti tosi hyviä löytöjä. Jokaiseen tilaukseen saat valita myös yhden ilmaistuotteen, vaihtoehdot löytyvät Freebies -välilehdeltä. Saman tuotteen saa tilata ilmaiseksi vain kerran.

Mikäli olet ensimmäistä kertaa asialla tilaamassa iHerbistä, saat 10$ alennuksen vähintään 40$ tilauksestasi, ja 5$ alennuksen alle 40$ tilauksestasi laittamalla suosittelukoodini JPC332 ostoskorissasi kohtaan "Apply Coupon Code". Tilattuasi saat oman suosittelukoodisi, jota voit jakaa eteenpäin.

Mukavia ostoksia!

ps. päivitän tätä listaa aina kun jotain uutta kivaa ja hyödyllistä löydän.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti