keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Vuohenjuustosalaatti

Nyt tulisi se viime kerralla lupaamani vuohenjuustosalaatin ohje. Suhteellisen helppo ja helposti tuunattavissa oleva, ja maukaskin vielä. Joudun nyt välttelemään lehmänmaitotuotteita, ja tavalliset juustot ovat siksi nyt pannassa. Moni, joka oireilee lehmänmaidolle, saattaa kuitenkin aivan hyvin sietää vuohenmaitotuotteita (etenkin pienissä määrin), kannattaa kokeilla omalla kohdalla mikä olisi paras ratkaisu. Itselleni tämä salaatin sisältämä 2 pientä vuohenjuustokiekkoa eivät aiheuttaneet minkäänlaisia oireita. 


Tämä salaatti syntyi kaikenlaisen kokeilun lopputuloksena, ja miestäkin oli konsultoitava kun hän hoiteli sen vuohenjuusto-osuuden. Salaatti on varmasti aivan hyvä ilman lehtikaalisipsejä ja marinoituja tomaattejakin, mutta niiden kanssa se oli loistava :)Vuohenjuustosalaatti marinoiduilla tomaateilla ja lehtikaalisipseillä

1,5-2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 chilipalko
3 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa tai vinaigrettea (itse käytin tätä kookoksesta valmistettua)
mustapippuria
laatusuolaa

Lisäksi:

vuohenjuusto
lehtikaalisipsejä
kylmäsavuhärkää tai muuta leikkelettä

Puolita kirsikkatomaatit, suikaloi chili, valkosipuli ja punasipuli joukkoon. Lisää öljy, mausteet ja balsamico, sekoita hyvin ja anna maustua hetki.

Valmista lehtikaalisipsit. Revi tuore lehtikaali pienemmäksi ja poista keskeltä kova lehtiruoto. Pirskottele päälle oliiviöljyä, lisää laatusuolaa ja mustapippuria. Tämän jälkeen hands on, eli rutistele paljain käsin öljy ja mausteet lehtikaalen kanssa suloisesti sekaisin. Paista 200 asteessa muutama minuutti, vahdi vieressä koko ajan. Sipsit kypsyvät tosi nopeasti ja palavat käsittämättömän helposti. Paistoaika on uunista riippuen ehkä noin 3-5 minuuttia. Heti, kun alkavat näyttää ruskeilta, olet jo hiukan liian myöhässä :D Itse tökin niitä haarukalla, ja kokeilen, alkavatko tuntua kuivilta, ihan rapsakoita niitä ei heti uunissa tule (vaan jäähtymisen myötä), mutta suurin pehmeys ja lötköys kyllä katoaa. 

Leikkaa vuohenjuustosta haluamasi määrä kiekoiksi ja paista öljytilkassa pannulla keskilämmöllä, noin minuutti molemmin puolin. Revi lautaselle jääsalaattia, lisää marinoituja tomaatteja ja lehtikaalisipsejä, ja kylmäsavuhärkä. Lisää paistettu vuohenjuusto ja nauti heti.

Vuohenjuusto sisältää Finelin mukaan n. 20% proteiinia, eli se riittää yksinäänkin proteiinilähteeksi. Halutessasi voit siis jättää lihan salaatista pois, kunhan lisäät riittävästi vuohenjuustoa. 

Mikä oiva evässalaatti myös!
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti