Minulla on ollut jo tovi things-to-do -listalla kukkakaalipitsapohjan testaus, ja näin pääsiäisen kunniaksi sain inspiraation kokeilla. Lähikaupassa ei jostain syystä ollut tuoretta kukkakaalta, joten ensimmäiseen versioon pakastettu sai kelvata, ja se kyllä toimi mielestäni moitteetta. Toinen missio oli testata vuohenjuustoa pitsassa, kun lehmänmaitotuotteet ovat nyt vähemmällä käytöllä. Sekin toimi hyvin, mikäli itselläsi ei ole mitään rajoitteita, voit hyvin käyttää ohjeen vuohenjuuston tilalta jotain muuta juustoa, ja pohjassa käy esim tuorejuusto, ja miksei maitorahkakin. Vuohenjuusto toi kuitenkin pohjaan jotenkin kivaa särmää.
![]() |
Kukkakaalipitsa |
Kukkakaalipitsapohja
(25 x 25 cm, noin puolikas pellillinen)
keskikokoinen kukkakaali, n. 400g (tuoretta tai pakaste)
2 munaa
3-4 isoa rkl vuohenjuustoa (vain se pehmeä keskusta)
2 tl psylliumia (Finaxia löytyy tavallisista kaupoistakin)
mustapippuria
suolaa
pitsamaustetta
Raasta tai hienonna kukkakaali tehosekoittimessa riisimäiseksi muruksi. Jos käytät pakastekukkakaalta, anna sen ensin sulaa. Itse käytin pakastekukkakaalta mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia, koska se oli vielä pikkuisen jäistä. Tämä kannattaa tehdä myös tuoreelle kukkakaalelle, muuten neste on hankala saada irtoamaan. Mikrottamisen sijaan kukkakaalta voi myös höyryttää hetken.
![]() |
Luomumunia, kukkakaali ja psylliumia |
![]() |
Kukkakaaliriisi |
![]() |
...ja väännä päistä vastakkaisiin suuntiin. |
![]() |
Täytteenä tonnikalaa, kinkkua, pepperonia, vuohenjuustoa, tomaattia ja paistamisen jälkeen lisättyä lehtikaalta. |
Lehtikaali toimii mainiosti pitsassa, itse lisäsin pieniä lehtikaalenpaloja pitsan päälle vasta syödessäni, mutta monesti ripottelen jäistä lehtikaalimurua suoraan pakastimesta ennen pitsan paistoa. Pinaatti on myös kokeilemisen arvoinen, joko tuoreena tai hieman sulatettuna pakastimesta.
Olen nyt siis testannut samoilla menetelmillä sekä tuoretta, että pakastettua kukkakaalta, ja tulos molemmilla oli mainio.
Suosittelen lämpimästi :)
Olen nyt siis testannut samoilla menetelmillä sekä tuoretta, että pakastettua kukkakaalta, ja tulos molemmilla oli mainio.
Suosittelen lämpimästi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti