tiistai 29. huhtikuuta 2014

Karita Tykkä - Raakaa ja makeaa

Luin hiljattain Karitan Tykän esikoiskirjan Raakaa ja makeaa. Kirjassa on lähes 60 raakaherkun reseptiä, tietoa käytetyistä raaka-aineista ja jonkin verran valmistusvinkkejä.

Karita Tykkä - Raakaa ja makeaa


Takakansi.


Oma historiani raakaherkkujen parissa on vielä varsin lyhyt, mutta sitäkin antoisampi ja koukuttunut olen erittäin hyvin. Karitan kirja onkin aivan loistava raakaherkkuamatöörille. Siinä on helppoja smoothie-, jäätelö- ja raakasuklaareseptejä, sekä loistavia raakakakku- ja leivosohjeita, jo jonkin verran harrastaneiden iloksi. Reseptit itsessään ovat helppoja ja hyvin selkeitä, ja kirjan ulkoasu kaunis ja simppeli. Kirjan resepteissä käytetyt raaka-aineet ovat suhteellisen helposti löydettävissä, eikä kaikkein eksoottisimpia ole otettu mukaan (mikä on mielestäni yksinomaan positiivista). Reseptit noudattavat gluteenitonta ja maidotonta linjaa, ja valkoinen sokeri on viisaasti vaihdettu terveellisempiin vaihtoehtoihin. Kaikki ohjeet ovat myös helposti muokattavissa omien mieltymysten mukaan, jos jokin raaka-aine ei sovi omaan ruokavalioon.

Puolukkainen raakakakku

Leivoksia...mm :)

Suosittelisin kirjaa erityisesti niille, joita raakaherkut kiinnostavat, mutta reseptit puuttuvat. Tai heille, jotka ovat jo jonkin verran harrastaneet, ja haluavat laajentaa osaamistaan esimerkiksi raakakakkuihin. Sellaiselle ihmiselle, joka on jo pitkään tehnyt raakaherkkuja ja kakutkin ovat jo tuttuja, ei välttämättä löydä kirjasta kovinkaan paljon uutta.

Ohjeita myös raakasuklaan valmistukseen.Kirjan omakseen voi ostaa vaikkapa täältä.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti