perjantai 6. kesäkuuta 2014

Chocolate Chip Cookies

Olen saanut aivan uuden vaihteen tähän paleovivahteiseen leipomiseen, herkkuja (onneksi hyviä ja suht terveellisiä sellaisia) syntyy lähes liukuhihnalta! Kukapa ei tykkäisi suklaahippukekseistä, niistä oikeista, sitkeistä ja vähän rapeistakin, joissa on suklaata muutakin kuin nimeksi. Noh, se nostakoon käden nyt pystyyn, joka ei pidä :P Minä ainakin pidän, viimeksi niitä perinteisiä leivottiin uuden vuoden pippaloihin, ja ei tainnut olla jäljellä juuri tämän vuoden puolella.

Sitkeä sisältä...


Nämä maidottomat (halutessasi), viljattomat ja ilman valkoista sokeria tehdyt cookiesit antoivat odottaa kyllä paljon, ja täyttivät lähes jokaisen odotukseni. Ainoa miinus tuli siitä, että melkein poltin ne. Mutta niin loistavan makuisia olivat, ettei pieni palaneen kärykään haitannut! :D Älä siis paista omiasi aivan noin tummiksi kuin minun pikkuleivät kuvissa, uuni meillä on jotenkin oikukas ja sen mielialanvaihteluita pitää näköjään seurata hyvin tarkasti.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Chocolate Chip Cookies 

n. 20kpl

4,5dl mantelijauhoja
0,6dl kookosöljyä tai voita huoneenlämpöisenä
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1/4 tl hyvälaatuista suolaa
0,5tl ruokasoodaa
2tl vaniljauutetta (jauhekin käy)
1 ja 1/4dl tummaa suklaata tai kaakaonibsejä

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Mittaa kulhoon mantelijauhot, suola, ruokasooda, ja sekoita. Nypi sekaisin pehmenneen voin tai kookosöljyn kanssa. Lisää lopuksi hunaja ja suklaahiput tai kaakonibsit. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle pellille n. 20 palleroa ja litistä hiukan (ei pakollista, itse en litistänyt koska unohdin). Paista uunissa 8-9 minuuttia, kunnes alkavat saada kauniin kullanruskeaa väriä.

Taikina

Pallerot pellillä


Halkaisijaltaan n. 2,5cm



Marjat ja cookiesit


Tähän reseptiin kokeilin itse tumminta suklaata, mitä kaupasta löysin. Tällä kertaa se oli Lidlin 81%. Sillähän näistä tulee todella maukkaita, mutta kokemus on osoittanut, että kaakaonibseilläkin saa hyvänmakuista settiä aikaiseksi, silloin voi halutessaan lisätä hiukan hunajaa tai kookospalmusokeria.

Voin vain suositella, nämä herkut jäävät aivan takuulla arkikäyttöön, ja ehkäpä testaan näitä myös jonkun pahaa-aavistamattoman sekasyöjän lautaselle :P
Bookmark and Share

3 kommenttia:

  1. um, sanoit näitä vegaanisiksi? Ne eivät ole, niissä on esim. hunajaa, joka ei ole vegaanista.

    VastaaPoista
  2. Eivät kyllä ole vegaanisia... hunajaa...?

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia tarkkanäköisyydestänne, aivan oikeassa olette. Alkuperäisessä ohjeessa (johon linkki viittaa) on käytetty vaahterasiirappia ja siinä on tosiaan maininta vegaanisuudesta. Innostuksen puuskassani korvasin kaapista loppuneen vaahterasiirapin hunajalla enkä huomannut korjata otsikkoa. Nyt sekä otsikkoa että reseptiä on näiltä osin muokattu :)

    VastaaPoista