lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vieroitushoitoa ja kahvakuulatunti Oulussa

Helou, hengissä ollaan vielä loman lopussakin!

Sen verran esimakua tulevasta, että maanantaiaamuna alkaa kärsimysten tie. Jos et halua ottaa opiksi, etkä kestä valitusta etkä kitinää, älä lue. Tässä on eletty nyt loman kunniaksi pian 2 viikkoa pellossa kuin pieni porsas, ja nyt kun arki pikkuhiljaa koittaa, on aika palata ruotuun ja tuttuihin ja terveellisiin ravitsemustapoihin. Nyt kun on mässätty leipomuksilla ja jopa leivällä (käsistään kätevä mieheni leipoi briosseja, jumankauta että olivat hyviä!), itsetehdyllä pitsalla ja jäätelöllä, ja ylipäätään syöty mitä mieli on tehnyt, niin tiedän, että maanantaina kadun aivan kaikkea, pitkään ja hartaasti. Tämä systeemi, että syön vapaasti lomalla ja erityistilanteissa, on omalla kohdallani toiminut pitkään jo tosi hyvin, mutta olen huomannut, että vieroitusoireita kyllä tulee. Niitä tosin tulee lyhyemmilläkin herkuttelujaksoilla, tämän olen kuullut myös valmennettavieni suusta.

Mutta koska toivon, että minulla olisi jotain annettavaa tälle maailmankaikkeudelle, päätin aloittaa maanantaina tässä blogissa julkisen ruoka- ja olopäiväkirjan, siksi aikaa, kunnes tunnen oloni taas normaaliksi (about 3-7 päivää). Yritän kertoa, miten vieroitusoireita olisi helpompi sietää ja millä ruoka-aineilla ja aterioilla olon saa siedettäväksi, ja kehon huijattua luulemaan, että pellossa elo jatkuu, vaikkei oikeasti jatkukaan. Ja viimeisin, eikä suinkaan vähäisin syy, on ihan rehellisesti valittaa, jakaa niitä huonojakin tuntemuksia ja kertoa, että hei, koutsikin on vain ihminen.

Jos et muuten koskaan ole elänyt jonkin aikaa maidottomalla, viljattomalla ja sokerittomalla, suosittelen kokeilemaan. Sitä olotilaa ei nimittäin usko, ennenkuin omin silmin ja oloin sen kokee ja tuntee. Ja hei, eihän sulla ole mitään hävittävää jos kokeilet?

No mutta, lähtötilanne on siis tämä: valtaisa turvotus, housut kiristää ja puristaa (johtuu viljoista), väsyttää (johtuu sokerista), tekee mieli koko ajan makeaa (se sama sokeri syypää), voisin syödä vaikka hevosen (kaikki yhteensä syypäitä tasapuolisesti). Siis toisinsanoen, olo on surkea. Tuntuu ilmapallolta, ankealta ja tympeältä. Joten eiköhän tässä ole taas aika puhdistaa :)

Jos siis haluat seurata mukana, ja kenties oppiakin jotain, tulehan mukaan maanantaina. Aion olla rehellinen ruokapäiväkirjassa, sillä tiedän, että niistä vieroitusoikeista kyllä selviää, mutta helkkari soikoon, tiedän myös että vaikeaa se tulee olemaan!

Oletko muuten Oulusta? Juhannuksen jälkeen alan vetämään kahvakuulaa Talvikankaalla, joten jos olet kiinnostunut, olet tervetullut mukaan! Lisätietoja löydät täältä: https://www.facebook.com/events/1429597890640873/
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti