keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Vieroitus, päivä 3 & comfort food

Päivä 3 menossa paluussa viljattomaan, maidottomaan ja sokerittomaan. Suhteellisen hyvin on mennyt. En tiedä, johtuuko siitä, että tein siitä näin julkista, mutta tämä prosessi on ollut kivuttomampaa kuin aiemmin. Vai kenties siitä, että olen sallinut itselleni PepsiMaxin, (myös hieman tulevan juhannuksen kunniaksi, sitten sekin lohtu jätetään)?

No mutta, mene ja tiedä, peruspuhtaalla ruoalla olen pärjännyt, itseasiassa nälkä on ollut jotenkin vähemmän jostain syystä. Lidlin tummalla suklaalla kuorrutetut riisikakut on syöty, niitä on mennyt n. 2 päivässä, ettei sekään ole paha.

Tänään tein varsinaista lohturuokaa, comfort foodia noilla yllämainituilla kriteereillä. Joku voisi sanoa mission impossibleksi, minä kutsuin sitä mahdollisuudeksi :) Ja kyllä oli hyvää!

Mutti ja vaihtoehtoinen kookoskaveri


Resepti tässä:

Italialaiset lihapullat kermakastikkeessa

(n. 3 annosta)

400g jauhelihaa (luomuna, kiitos)
1 muna (sekin luomuna)
mustapippuria
hyvälaatuista suolaa
chiliä maun mukaan (itselläni oli kuivattua)
tuoretta basilikaa
tuoretta korianteria
tuoretta persiljaa

2dl kookoskermaa (tai kermaista kookosmaitoa)
n. 80g tomaattipyrettä (puolikas tuubi)

Jauheliha kippoon ja loput ainekset perään, yrtit hienonnettuna. Sekoita ja muotoile pulliksi tai pihveiksi, paista voissa/kookosöljyssä/macadamiaöljyssä/avokadoöljyssä sen verran, että pinta ruskistuu molemmin puolin. Sekoita keskenään toisessa kulhossa kookoskerma ja tomaattipyree, ja lisää pannulle lihapullien joukkoon. Hauduta 5-10 minuuttia. Voit halutessasi jättää yrtit pois lihapullista, ja lisätä ne vasta tarjoiluvaiheessa kauniisti lihapullien ja kastikkeen päälle, mutta koska söin yksin, lisäsin ne suoraan pulliin. Monet yrtit eivät vain pidä kovin pitkästä ja kuumasta kypsennysajasta.

Pullat salaattipedillä maltillisen kastikkeen kera


Söin itse salaatin kanssa, mutta tähänhän kävisi toveriksi lautaselle lähes mikä vain sinun makuhermoillesi sopii parhaiten, hyvää on joka tapauksessa <3

Jälkiruoka
Jälkkäriksi söin puolalaisia mansikoita, olihan muuten hyviä! Ihan eri kamaa kun vertaa espanjalaisiin ja portugalilaisiin, niitäkin on nimittäin tullut jo muutama paketillinen syötyä :) Voin suositella!

Mutta siis, vieroitukseen palatakseni, tässä vaiheessa, kun on menossa jo kolmas päivä, alkavat turvotukset jo onneksi hiukan hellittää, housut mahtuvat jalkaan taas sen kummemmin ähisemättä ja olo alkaa normalisoitua, mutta tietty, jos nyt vetää juhannuksena jälleen överit, on lähes sama prosessi edessä sitten ensi maanantaina. Mun juhannussuunnitelmiin kuuluu onneksi vain grillattua lihaa ja kalaa sekä jääkaapintäydeltä juureksia, salaattia ja vihanneksia. Hah, ja tulihan ostettua taas halpaa tuoretta ananastakin, siitä voi jonkin kivan herkun sitten kehitellä :)

Palataan!
Bookmark and Share

2 kommenttia:

  1. Itse olen nyt ollut kaksi viikkoa ilman maitotuotteita, gluteenia, soijaa, maissia ja sokeria. Tarkoituksena oli selvittää mistä minun aivastuskohtaukset johtuvat. Dieetistä huolimatta olen saanut kaksi aivastuspuuskaa. Olenko oikeilla jäljillä ollenkaan... Aika hyvin on mennyt ja kun olin yksin mökillä kaksi viikkoa , se oli tosihelppoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on yllättävän helppoa, oikeassa mielentilassa ja sopivassa, motivoivassa tilanteessa :) Voisi kuvitella, että vähintäänkin tuet terveyttäsi ja hyvinvointiasi noilla valinnoilla, vaikkei niistä loppupeleissä syytä aivastuskohtauksillesi löytyisikään. Mutta toivottavasti syy löytyy, ja saat nauttia kesästä ilman aivastelua :)

      Poista