torstai 7. elokuuta 2014

Green Mango Smoothie

Helteet turvottavat. Piste. Ainakin minua. Olo on kuin ilmapallolla vaikka kuinka terveellisesti eläisi. Jotenkin kai se vaikuttaa tuohon aineenvaihduntaan tällaiselle pakkasiin tottuneelle ihmispololle, vaikka mieli kuinka tässä lämmössä lepäisi, niin kroppa haraa vastaan.



On olemassa muutamia ruoka-aineita, jotka luontaisesti toimivat diureettina. Osa niistä myös puhdistaa elimistöä (detox). Latasin eräänä kauniina päivänä, kun olo oli taas pyöreä, blenderiini kaikki nestettä poistavat ja puhdistavat raaka-aineet, mitä kaapistani löysin. Raikas, maukas ja herkullinen lopputulos ohessa:

Green Mango Smoothie

(2 annosta)

100g pakastettuja mangokuutioita (Rainbow) /tuoretta mangoa
1-2 varsisellerin vartta
100g ananasta (pakastettua tai tuoretta)
puolikas jäinen/tuore banaani
1-2 rkl kookosvesijauhetta / kookosvettä
steviaa tai muuta makeutusta maun mukaan (itse käytin tätä: Better Stevia Lemon Drops)
pieni nippu sitruunamelissaa
muutama lehti tuoretta minttua
(pinaattia, muutama tuore lehti tai 1-2 pakastenappia)
(pieni nippu tuoretta korianteria tai persiljaa)
(muutama rkl tai maun mukaan sitruunan tai limen mehua)

Mittaa kaikki ainekset blenderiin, laita vettä tai kookosvettä, ja sekoita mieleisesi paksuinen smoothie. Lisää makeutusta tarvittaessa. Itselläni ei ollut pinaattia, korianteria tai persiljaa, joten ne jäivät omastani tällä erää pois, smoothiesta tuli maistuva ilmankin. Mutta mikäli tahdot tehostaa puhdistavaa ja nestettä poistavaa vaikutusta, lisää ihmeessä! Kookosvesi on loistava nesteyttäjä, se sisältää runsaasti elektrolyyttejä ja huomattavasti enemmän kaliumia kuin banaani.



Yrttejä kannattaa käyttää rohkeasti viherjuomiin ja ruoanlaittoon (älä kuumenna), niillä on lukuisia terveysvaikutuksia ja ne tuovat mukavasti makua ruokaan, olematta kuitenkaan liian hallitsevia esimerkiksi smoothiessa. Omat suosikkini tällä hetkellä juomissa on minttu ja sitruunamelissa, ihanan hellejuoman saat esimerkiksi laittamalla vettä lasikannuun, muutama limelohko perään ja muutama lehti tuoretta minttua. Säilytä kannu jääkaapissa ja sinulla on aina tarjolla raikasta, kylmää juotavaa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti