keskiviikko 13. elokuuta 2014

Mehiläisen siitepöly - luonnon oma monivitamiini

Minulla oli tosi pitkään hankintalistalla mehiläisen siitepöly, ja vihdoin sain aikaiseksi sellaisen tilata! Pyörittelin purkkia vähän epäilevänä aluksi, ja haistelin aavistuksen omituista tuoksua. Siitepöly on pieniä, keltaisia rakeita ja jostain syystä mietin, etteivät ne hitto vie kovin hyviä voi olla. Onneksi olin väärässä, aivan totaalisen väärässä.

Cocovi - Bee Pollen


Ja näin tuli näistä luonnon pienistä, keltaisista helmistä uusi superfoodrakkaus (muitakin on, sydämessäni on tilaa niille kaikille <3 ), ja olen jokseenkin addiktoinut itseni niihin kullakeltaisiin, karkin makuisiin rakeisiin. Olen yrittänyt pitää käytön kohtuudessa, ja huomaankin näinä ihanina hellepäivinä kolmatta smoothieta tehdessäni miettiväni, voisinko vielä tähän ripotella päälle lusikallisen siitepölyä?

Mehiläisen siitepöly (Bee Pollen)


  • todellinen luonnon oma monivitamiini
  • sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja ( B1, B2, B3, B6 ja B9)
  • A-, C-, D- ja E-vitamiinia
  • 59 eri mineraalia (mm. kalsium, kupari, jodi, rauta, sinkki ja seleeni)
  • 31 eri rasvahappoa
  • 22 aminohappoa
  • 33% laadukasta proteiinia


"Siitepöly kerätään mehiläsipesän suulle asetettavan suodattimen avulla. Pesään saapuvien mehiläisten jaloista siitepöly tippuu talteen pesän ulkopuolelle.Suodatin kerää 10-15% mehiläisten siitepölystä, jättäen riittävän määrän ruokaa myös mehiläisten omaan käyttöön. Cocovin luomulaatuinen siitepöly tulee Espanjasta, ja teoreettisesti yhden teelusikallisen tuottamiseen tarvitaan mehiläinen, joka työskentelee 8 tuntia päivässä kuukauden ajan."
Lähde: CocoVi 

Olen käyttänyt itse tätä lähinnä smoothiessa, joko päälle ripoteltuna tai blenderiin sekaan mitattuna. Karamellinen makea maku säilyy kummin vain loistavasti. Siitepöly sopii myös raakasuklaaseen rakennetta antamaan ja tuomaan makeutta, jogurtin tai rahkan kanssa tai ihan sellaisenaan.

Aamusmoothie makeilla rakeilla


Toinen sellainen, kera kaakaonibsien

Useimmille ihmisille siitepöly on turvallista käyttää, mutta joillekin se voi aiheuttaa erittäin voimakkaita allergisia reaktioita, joten käyttö on hyvä aloittaa hyvin pienestä määrästä ja lisätä määrää vähitellen, kuten lähes kaikissa superfoodeissa.
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti