maanantai 25. marraskuuta 2013

Pakaratreeniä ja kylmää kyytiä

Tein pitkästä aikaa itselleni uuden lihaskunto-ohjelman näin maanantain kunniaksi. Varsinainen treenaaminen on elämässäni viimeisen vuoden ollut hiukan kausittaista, riippuen aina kilpparin hoitotasapainosta tai -tasapainottomuudesta. Se syö kummasti motivaatiota ja ihan oikeastikin vaikeuttaa treenaamista, kun lihakset ovat kipeät ja hapoilla pelkästä treenaamisen ajattelustakin. Se kuuluu kilppariongelmaan, samoin kuin kireät lihakset ja lihaskalvot.

No mutta koska tällä hetkellä olo tuntuu suhteellisen hyvältä, päätin aloitella uutta ohjelmaa. Arkiaktiivisuus lenkkeilyineen ja pyöräilyineen ja lihashuoltoineen (jooga, venyttelyt, hieronta) ovat kuuluneet elämääni koko ajan, riippumatta kulloisestakin olotilasta, mutta nyt tuntui hyvältä ajatukselta rasittaa kroppaa hiukan eri tavalla, parin kuukauden tauon jälkeen. 

Tykkään treenata kotona, se on näppärää, vie vain vähän aikaa ja pienvälineissä löytyy valinnan varaa. Vaikka käyn satunnaisesti kuntosalilla, valtaosan lihaskuntotreeneistä olen tehnyt kotona. Se sopii minulle. Ennenkaikkea, se ei ole aikaan sidottua puuhaa, voin treenata juuri silloin kun mieli tekee. 

Tällä kertaa treenasin alakropan. Karvainen lenkkikaverini on hiukan huonovointinen, joten kävimme vain pienen pyrähdyksen ulkona. Kotona tehtävä treeni on helppo yhdistää ulkoiluun, lenkki tai vaikka työmatkapyöräily toimii mukavasti osana lämmittelyä. Tänään lämmittelin lisäksi kahvakuulalla.

Lämmittely kahvakuulalla:

kauppakassi 1 min
etuheilautus 1 min.Gymboss (intervalliajastin, loistava kahvakuulassa, intervallilenkillä tai HIIT-treeniä tehdessä) surisemaan ja pari kierrosta lämmittelyä. 

Itse treeni:

askelkyykky (kahvakuulalla)
kuminauhakävely sivuttain
pakarapotku (vastuskuminauhalla)
maastaveto suorin jaloin (kahvakuulalla)
silta (hip thrust, vastuskuminauhalla)


Tein treenin kiertoharjoitteluna, 12 toistoa ja 2 kierrosta (aika oli hiukan kortilla). Kyllä siinä ihan lämmin tuli :)

Nälkäkin oli tietysti melkoinen. Ruokahaluni on aika onneton aamuisin, joten väsäsin jotain, millä uhmasin blenderini moottorihevosvoimia.

kourallinen banaanipaloja jäisenä
kourallinen mangopaloja jäisenä
0,5 tl vaniljajauhetta
2,5 rkl Fast vaniljaheraproteiinia
1 rkl kookosvesijauhetta
steviatippoja (vanilja)
1 dl vettäSiitä vain suristamaan samalla toivoen, ettei blenderin moottori leikkaa kiinni. Kun varovainen ja sinnikäs olin, ei leikannut. Syntyi slush-tyyppinen herkku, joka tosin oli omille hampailleni hiukan kylmää kyytiä. Päälle kaakaonibsejä, niin johan lähti nälkä. Näihin kuviin, näihin eväisiin!
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti