Tämän lohen nimi viittaa siis valmisteluaikaan, ei paistoaikaan. Ja jos ihan rehellisiä ollaan niin ei tuossa mennyt ihan sitä viittä minuuttiakaan. Tarvitset nämä:
lohta (tässä tapauksessa puolisen kiloa)
sitruunapippuria
suolaa (Himalajan, tai jotain muuta kunnon suolaa)
Lohi pellille leivinpaperin päälle, mausteet päälle ja uuniin. Malta odottaa kypsymistä (puolisen tuntia). Jos on fiksu, kuorii ja pilkkoo sillä välin bataatit ja lantut odottamaan vuoroaan. Minä en ollut, en itseasassa tiennyt edes vielä lohen uunissa ollessa, että aion tehdä myös bataattia ja lanttua. Keksin sen vasta kun otin lohen ulos uunista. Oh well, näitä sattuu :D
1 valtaisa lanttu
1 normaalin kokoinen bataatti
valkosipulilla maustettua oliiviöljyä
mustapippuria
sitä samaa kunnon suolaa
Kuori ja pilko bataatit haluamaasi muotoon (tässä tapauksessa ohuita lohkoja). Lohkot pellille ja öljy ja mausteet perään. Sitten vaan odotellaan. Näissä menee hiukan pidempään kuin lohessa, tietysti riippuu lohkojen koosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti