Noh, nälkä oli ja kaapissa puolikas kaali sekä naudan luomujauhelihaa. Kun vielä laiskottikin, en jaksanut nähdä juurikaan edes vaivaa, vaan nakkelin asiat pataan ja padan liedelle ja odottelin malttamattomana (ja hiukan huolissani lopputuloksesta).
Tässä summittainen ohje, tehkää perässä:
1 ison keräkaalen puolikas
600-800g naudan jauhelihaa (luomu)
1 sipuli silputtuna
n. 2 rkl vasikanlihafondia
n. 3 dl vettä
mustapippuria
suolaa (vaaleanpunaista himalajan ruususuolaa)
chiliä (chiliflakes)
Ruskistin jauhelihan padassa sipulin kanssa, ja heitin suikaloidun kaalen sekaan kun jauheliha alkoi osoittaa kypsyyden merkkejä. Hetken päästä lisäsin veden ja fondin, ja annoin kiehua pienellä lämmöllä tovin. Päätin sen olevan valmista kun kaali tuntui ja näytti pehmeältä.
Ensi kerralla ehkä hiukan esteettisempää kuvaa? |
ps. maistuu myös hiukan kaalta pelkääville miehille :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti