torstai 7. toukokuuta 2015

Hiustenhoito luonnonkosmetiikalla - tuloksia

Lähes vuosi sitten aloin viedä käytäntöön pitkään muhinutta aikomustani vaihtaa tavallisesti käyttämäni kosmetiikka luonnonkosmetiikkaan, yksinkertaisesti siitä syystä, että tahdoin vähentää kemikaalikuormaa jolle päivittäin itseni altistan. Oli aikoja, jolloin itsestäni huolehtiminen ei ollut prioriteetti numero 1, mutta sittemmin kun aloin saada terveyttäni takaisin siitä tuli taas tärkeää. Ja kunnon kosmetologin tavoin kaapit pursusivat purkkeja ja purnukoita (lähinnä apteekkikosmetiikka ja selektiivisiä merkkejä), ja myös hiustenhoidossa olin samalla linjalla. En rehellisesti sanoen edes muista sitä vuosikymmentä kun olen viimeksi markettishampoota käyttänyt. 

Ihonhoidon tuloksista ja käyttökokemuksista olenkin kertonut jo tässä postauksessa, ja silloin lupasinkin jakaa käyttökokemuksia myös hiustenhoitotuotteista jahka olen ensin niitä jonkin aikaa ehtinyt käyttää. 

Nyt on sen aika, olen kartuttanut kullanarvoisia kokemuksia lähes puoli vuotta, enkä oikeastaan voisi olla tyytyväisempi. Olen perinteinen suomalainen lättätukka, hiukset ovat hennot eikä määrälläkään voi kehuskella (nykyisin niitä ei tosin enää lähde niin paljon kuin kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaessani, ja liekö osuutta myös huipputuotteilla). Olen värjännyt jatkuvasti hiuksiani tummiksi jo vuosia, kunnes viime keväänä päätin luopua tummasta väristä, ihan siitä syystä, että se alkoi aiheuttaa värjäämisen jälkeistä kutinaa päänahkaan.Tummasta lähes blondiksi meni aikaa melkoisen tasan vuosi, työ tehtiin vain raidoittamalla ja lopulta tasaisesti vaalealla värjäten, ainoastaan kerran vaalennettiin kevyesti latvoja. Hiukset pysyivät hyväkuntoisina koko ajan. Oma värini on tyypillinen maantienharmaa, ja nyt kun sitä vain raikastetaan noin 2 kuukauden välein, ei päänahka enää oikuttele värjäyksen jälkeisinä päivinä. Epäilen, että aloin allergisoitua tummalle, joten oli todella aika luopua siitä.
Mutta asiaan: yllä olevassa kuvassa on kaikki tällä hetkellä käytössäni olevat hiustenhoitotuotteet. Cutrinit ja Tigit ovat yhä kaapissa, vaikka valtaosan olenkin jo saatellut uusiin koteihin tai heittänyt roskiin :) Rehellisesti sanottuna en ole kaivannut. Rahuan tuuhauttava suihke ja John Masters Organicsin merisuolasuihke antavat kyllä riittävästi tuuheutta arkikäyttöön, juhliin olen saattanut suihkauttaa jotain tujumpaa kaapin perukoilta ja viimeistellä hiuslakalla, mutta niitä kertoja on ollut siis 2 puolessa vuodessa: kummipojan ristiäiset ja työkaverin läksiäiset. Tosi vilkasta tämä meikäläisen seuraelämä ;)

Olen matka- ja kokeilupakkausten suuri ystävä. Koskaan kun ei voi tietää mikä kenellekin kaikesta hehkutuksesta ja hekumoinnista huolimatta sopii, niin tilailen ensin mielelläni niitä ja teen sitten ostopäätöksen varsinaisesta täysikokoisesta tuotteesta. Kokeilupakkauksia löytyy tosin suhteellisen vähän markkinoilta, mutta erään brittikaupan löysin, josta tilasin ensimmäiset John Masters Organicsin tuotteeni ja ihastuin ikihyviksi. Pakkaus on siitä oiva, että siinä tulee kokeiltavaksi sarjasta 2 shampoota ja 3 hoitoainetta sekä suihkugeeli, kaikki 60 ml koossa, joten niistä riittää varsin pitkäksi aikaa. 

Kuva: lovelula.com
Tilasin setin hinnalla 24,99 GBP (noin 34€) lovelula.com nimisestä nettikaupasta, toimitus oli nopea ja asiallinen, olen tilannut sieltä sittemmin toisenkin kerran, joten ei valittamista. 

Koska - kuten sanottua - tämä oma kuontalo on enemmänkin harva kuin tuuhea, valitsin shampooksi päänahkaa ja hiustenkasvua stimuloivan syväpuhdistavan tuotteen, joka sopii myös värjätyille hiuksille. Testaamistani hoitoaineista eniten miellytti kevyt ja ohut tuote, joka on tarkoitettu nimenomaan hennoille hiuksille. 

Lisäksi hankin nyt keväällä hiuksiin jätettävän hoitosuihkeen (en aina jaksa käyttää tavallista hoitoainetta), sekä Scalp-sarjasta hiusjuurten hoitoon tehokäsittelysuihkeen. Se siis sisältää 19 luomusertifioitua yrttiä ja eteeristä öljyä, jotka auttavat parantamaan päänahan kuntoa edistämällä ravinteidenottoa, stimuloimalla verenkiertoa - tuo myös hiuksiin kiiltoa ja volyymia. Tästä en vielä pysty sanomaan pitkän tähtäimen käytöstä mitään, että toimiiko todella, mutta muutoin tykkään kyllä sen antamasta volyymista. 

Edellä mainittujen lisäksi muotoiluun käytän tuuheuttavaa suihketta sekä suolasuihketta. Toisinaan myös muotoiluvoidetta, mutta sitä harvakseltaan vaikka syötävältä tuoksuukin :) Se ei ehkä aivan nappituote ole mun ohuille hiuksille. Mutta kiiltoa antaa enemmän kuin kylliksi. 

Näitä tuotteita voin kyllä varauksetta suositella kaltaisilleni hentohiuksisille (ja rasvoittuvalle päänahalle). Olen tykännyt valtavasti, ja päivittäisessä käytössä shampoopullo kesti lähes puoli vuotta polkkapituisilla hiuksilla, joten rahallinen panostus on mielestäni varsin kohtuullinen ottaen huomioon laadukkaat raaka-aineet ja maksimaalisen hoitavuuden. Päivääkään en ole katunut luonnonkosmetiikkaan siirtymistä - myös siis hiustenhoitotuotteiden osalta. Arkena saan vähintäänkin haluamani tuuheuden kuten synteettistäkin käyttäessäni ja missään tapauksessa päänahka tai hiukset eivät ole ainakaan kunnoltaa huonontuneet, ehkä jopa päinvastoin. Olen tätä nykyä sitä mieltä, että jos hiusten- tai ihonhoidon osalta kärsii jostain ongelmasta, kannattaa panostaa laatuun ja juuri mahdollisimman hoitavat luonnonmukaiset tuotteet ovat parasta mahdollista ongelmien ehkäisyä ja hoitoa.

Testiin tilasin myös Rahualta volyymishampoon ja hoitoaineen, lisää niistä sitten kun saan paketin ja ehdin kokeilemaan :)

Bookmark and Share

2 kommenttia:

  1. Olen himoinnut John Masters Organicsin tuotteita jo pidemmän aikaan! Pitää varmasti kohta laittaa tilaukseen :) Rahua ja Patyka vaikuttavat myös kiinnostavilta merkeiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä JMO:n tuotteita lämpimästi suositella :) Rahuaakin testasin eikä ollu huono sekään. Tulin siihen tulokseen, että jos on jotain ongelmaa päänahan kanssa, tai esimerkiksi kaipaa boostia hiustenkasvuun, voi JMO:lta löytyä spesifimmät tuotteet ns. ongelmiin, mutta pelkän tuuheuden tuojana Rahuakin oli tosi hyvä :)

      Poista