torstai 21. toukokuuta 2015

Kahden tyynyn loukussa

Mulla on ollut jo vuosia valtava dilemma tyynystä. Olen jokseenkin levoton nukkuja, tykkään nukahtaa vatsalleni mutta herään lähes aina kyljeltäni tai selältäni. Joku joskus suositteli sellaista ihan matalaa tyynyä vatsallaan nukkujalle, ja tykkäänkin siitä kovasti. Sitä oonkin käyttänyt ylivoimaisesti eniten, kunnes aloin kärsiä hirveistä niska- ja hartiavaivoista, jotka ei välttämättä lainkaan johtuneet tyynystä, mut epäilin sen provosoivan asiaa. Ja kun tämä migreenikin on niin oli kuukausien mittainen kausi, et en edes muista aamua jolloin en olis särkyyn herännyt. Päädyin silloin omin päin ostamaan Tempurin Ombracio-tyynyn, jota suositeltiin erityisesti levottomalle vatsallaan nukkujalle. Ensimmäinen kosketus siihen oli kuin olisi päänsä tiiliskivelle illan päätteeks laskenut :D Ehdin ihan oikeasti siinä miettiä, että nyt meni kyllä 100€ aivan hukkaan... Mut se antaa kivasti niskaan tukien kyllä myöten, hitaasti ja varmasti ja nukuin pitkään sillä tyytyväisenä ja kivuttomana.

Tempur-tyynyn valitsin seuraavista syistä, jotka on lainattu suoraan Tempurin sivuilta. Tyynyjen sanotaan myös ohjaavan pään, niskan ja kehon oikeaan asentoon (ainutlaatuinen materiaali reagoi kehon lämpöön ja muotoutuu pään ja niskan luonnollisten muotojen mukaan.

Ainutlaatuisen muotoilun ansiosta tyyny sopii nukkumisasentoa useasti vaihteleville nukkujille. Siivekäs muoto rentouttaa lihaksia, tukee niskaa ja hartioita sekä vapauttaa hengityksen luonnolliseksi. Ainutlaatuinen TEMPUR-rouhe muotoutuu tukemaan nukkumistasi täydellisesti. Tyynyn hengittävä 3D-päällinen on irrotettavissa ja vesipestävä.

Kuva: Tempur
Tämä migreeni asettaa tietysti omat haasteensa asialle, samoin se tosiasia, että kaikesta vaivannäöstä huolimatta toinen työni jumittaa erittäin tehokkaasti niskat ja hartiat ja sen kyllä todella tuntee. Nyt olen tilanteessa, että vaihtelen näitä kahta tyynyä säännöllisesti. Ja olen päätynyt tähän vain ja ainoastaan intuitiolla. Silloin kun migreeniputki on pahasti päällä eikä katkea kortisonilla (tai alkaa pian uudestaan) tai muilla siihen katkaisuun määrätyillä lääkkeillä ja vippaskonsteilla, vaihdan tyynyä. Tälläkin viikolla se tepsi kuin taikaiskusta. Se tunne aamulla (kuten eilen) kun heräsin ensimmäistä kertaa muutamaan päivään ilman kipua, voi jestas. Olis voinu tanssia ja laulaa heti alkajaisiksi, ja melkein niin teinkin :)


Familon lastentyyny HipHop

Tuosta mun matalammasta tyynystä en mene takuuseen onko juuri tuo malli, mut juuri tuolta se näyttää. Eli matala lastentyyny josta tykkään valtavasti ja se tuntuu hyvälle. En vain sitten tiedä, että tekeekö se hyvää niskalle. Toistaiseksi olen mennyt siis intuitiolla, vaihdellut sen mukaan mikä hyvältä tai järkevältä on tuntunut. 

Pitäisi taas ottaa hierontasarja, sen tiedän. Sydän tosin jätti muutaman lyönnin välistä, kun en löytänytkään luottohierojaani enää siitä firmasta missä hän ennen työskenteli, mutta pikaisen googlettelun perusteella huomasin hänen laittaneen oman yrityksen. Luojan kiitos. Se mies on huikea ja tekee ihmeitä ja olisi ollut todella kurjaa lähteä etsimään taas uutta tyyppiä. 

Mites te muut, mitä mieltä tyynyasiasta?

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti