Tarvikkeet |
Pekonipyttipannu
(2 isoa annosta)300g pekonia (esim. Pajuniemen luomu)
2 paprikaa
2 rasiaa (á 100g erilaisia tuoreita sieniä (Portobello, herkkusieni, siitakesieni)
1 pieni tai keskikokoinen kesäkurpitsa
1 sipuli
mustapippuria
chilirouhetta
laadukasta suolaa (Himalajan, Atlantin merisuola yms.)
(0,5dl kuohukermaa tai kookoskermaa ja/tai 2-3 rkl sulatejuustoa)
Viipaloi pekosuikaleet veitsellä tai saksilla. Laita pannulle tirisemään, pilko sipuli, kesäkurpitsa ja sienet ja lisää pekonisilpun joukkoon. Pilko lopuksi paprikat ja lisää ne viimeisenä (tarvitsevat vähiten kypsennysaikaa). Mausta mieleiseksesi ja nauti.
Ruskeita herkkusieniä ja siitakesieniä |
Pekonista tulee riittävästi rasvaa kasvisten paistamiseen joten erillistä öljyä tms. ei tarvita. Rasvaista tämä on mutta rasvaa ei varsinaisesti tarvitse vältellä, etenkään kun sen kanssa syö kasvikunnan tuotteita eikä kisko perunaa ja pastaa. Ruoka on tosi helppo ja nopea tehdä ja sallii kaikenlaisen omaan makuun tuunauksen. Kasvikunnan juttuja kannattaa kuitenkin sisällyttää siihen ihan reilusti, porkkanakin kävisi kunhan maltat kypsentää sitä riittävän kauan että se ehtii pehmetä.
Tuo luomupekoni oli muuten erittäin positiivinen yllätys, en ollut aiemmin sitä jostain syystä nähnytkään kaupassa vaan nyt kun näin, oli pakko osaa maisteltavaksi. Todella hyvää, siitä oli helppo saada rapeaa ja oikein maukasta. Voin kyllä suositella. Itse ainakin erotan kyllä mausta luomun ja tavallisen kun lihasta on kysymys.
Ei kauneinta mahdollista sienten vuoksi, mutta hyvää :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti