torstai 28. toukokuuta 2015

Pihlajaa ja aurinkosuojaa

Kyllä se kesä sieltä tulee :) En ole vuosiin käyttänyt aurinkosuojavoiteita oikeastaan kahdesta syystä: 1. en halunnut enää kemiallisia suojia käyttää ja 2. en kokenut sisäisesti käytettävien suojien lisäksi tarvitsevani ulkoista suojaa (kerroin sisäisistä suojista täällä).

Synteettisessä kosmetiikassa käytettyjen kemiallisten aurinkosuojien riskejä on tuotu esiin viime vuosina. Kemiallisessa suojassa auringonsäteet kulkevat UV-filttereiden (yleisin oksibentsoni-yhdiste  bentsofenoni-3) läpi ja fysikaalisessa suojassa (yleensä titaanioksidi, joka heijastaa säteilyn iholta pois). Bentsofenoni-3 pääse kulkeutumaan ihon läpi verenkiertoon (ja esimerkiksi meriveden kautta kaloihin ja siten rintamaitoon) ja mitä suuremmasta suojakertoimesta on kyse sitä isompi määrä kemikaaleja siihen on tietysti tungettu. Fysikaalinen suoja on siinä mielessä ongelmallinen, että se usein jättää ihon vitivalkoiseksi.
Natural Goods Company lähetti minulle testattavaksi Biosoliksen aurinkosuojatuotteita, kyseessä on siis yksi luonnonkosmetiikan parhaimmista aurinkosuojatuotteita valmistavasta merkistä ja odotan innolla hiukan lämpöisempiä ilmoja, että pääsen tositoimiin näiden kanssa. Kokeiltavana siis on aurinkosuojaöljy (SPF 6), aurinkosuojavoide (SPF 15), after sun ja itseruskettava suihke. Itseruskettavaa suihketta ehdin jo testaillakin, koostumus oli miellyttävän kevyt, tuoksukaan ei ollenkaan perinteinen tunkkainen (muistoni tosin ovat about 10 vuoden takaa...) mutta toistaiseksi ei ole kyllä minkäänlaista rusketustakaan havaittavissa :D Eli sitä odotellessa, muuten oikein kelpo tuote :)
Muita testiin päässeitä tuotteita ovat Mádaran Pihlaja DD Body Butter (se oli muuten rakkautta ensinuuhkaisulla) ja syväkosteuttava voide kasvoille, Khadin Hibiscus -öljy (sopii sekä vartalolle että kasvoille), sekä Florascentin Lucky Scent (myös rakkautta ensinuuhkaisulla!). Mutta näistä lisää myöhemmin. Sen verran on pakko sanoa, että Florascentin Apothecary -aromaterapeuttisia itsehoitosuihkeita löytyy 7 eri laatua, jotka tarjoavat apua esim. väsymykseen, unettomuuteen, päänsärkyyn (hep!) ja stressiin (toinen hep!).En muuten ymmärrä miten en ole tullut jo aiemmin hankkineeksi tuota Mádaran Pihlaja Body Butteria. Se on aivan upea tuote! Tuoksusta nyt voisi kirjoitella vaikka kokonaisen romaanin (koukussa, kyllä juu) mutta kaikille body buttereita vältteleville, pelko pois! Tämä on butter-nimestään huolimatta tuhtia mutta todellakin helposti imeytyvää kamaa. Itse en käytä vartalovoiksi ristittyjä tuotteita oikeastaan koskaan muulloin kuin talvella, ovat yksinkertaisesti liian tuhteja kärsimättömälle luonteelleni, enkä jaksa koskaan kekkuloida puolialasti niin kauaa että ne kunnolla imeytyisivät. Tämä tuote on tosissaan nimestään huolimatta riittävän hoitava muttei liian paksua, ja vaatteet voi pukea kyllä päälle ihan välittömästi. Eivätkä liisteröidy ihoon kiinni :) Sen verran karkkituoksusta on nyt kyse (pihlajanmarja on selkeästi tunnistettavissa kuitenkin), että tunnustan käyttäneeni tätä käsirasvana... Ehkei se kovin väärin ole?

Pihlaja-tuotteethan ovat Noora Shinglerin luovuuden tulos, ja mielessä kävikin, josko Noora ottaisi tämän telepaattisen viestini vastaan ja kehittelisi tästä vielä ohuemman lotionversion :)

Kuva: The Natural Goods Company

Tässä on nyt innostuttu joogaamaan sen verran reippaasti, että onnistuin jotenkin nykäisemään vasemman lonkankoukistajani kipeäksi. Kyseessä lienee vanha vaiva, sillä erittäin elävästi muistan tämän saman kivun jyskyttäneen ennenkin selkäpuolella. Sanotaanko näin, että ei se eilinen kahvakuulatunnin vetäminen myöskään auttanut asiaa :P Uskon kuitenkin vaivan olevan lihasperäistä (kipu katosi lihasten lämmetessä) enkä siksi kovinkaan vakavaa mutta kaikki kun pitää täysillä ja vähän enemmänkin aina vääntää niin tässä on tulos - pari pakollista huilipäivää. Noh, ehtiipähän keskittyä näihin vähemmän henkeviin juttuihin :) Sen verran muuten innoistuin tuosta pihlajasta, että suunnittelin jo syksyllä kerävääni marjoja talteen, niitä kun kasvaa suoraan tuossa etuoven edessä. Jos joku tietää miten niitä kannattaisi säilöä ja mitä niistä voisi tehdä niin ottaisin tiedon kiitollisena vastaan :)

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti