lauantai 23. toukokuuta 2015

Kolmas kerta toden sanoo - Yoogaia

Oma historiani joogan parissa on vielä lyhyt mutta innostunut. Aloitin astangan alkeet jokunen vuosi sitten läheisessä kuntokeskuksessa ja pidin siitä 45 minuutin alkeistunnista kovasti. Kävin enemmän ja vähemmän säännöllisesti vajaan vuoden päivät sillä tunnilla, aina kun töiltäni ehdin. Kun onlinejoogapalvelut alkoivat rantautua Suomeen reilu vuosi sitten, kokeilin Yoogaian astangajooga -tuntia ja kirjoittelinkin siitä täällä. Kokeilu ei ollut aivan onnistunut, ohjaaja käytti asanoista eri termejä kuin mihin aiemmilla tunneilla olin tottunut, myöhästyin tunnilta 10 minuuttia teknisistä syistä ja jotenkin ei vain natsannut. Se jäi siihen.Annoin palvelulle uuden mahdollisuuden nyt alkuvuodesta, valitsin saman tunnin mittaisen astangajoogan eri ohjaajalla mutta nyt en osallistunut livetunnille vaan katsoin tallenteen (tosi hyvä uudistus palvelussa). Ei oikein iskenyt tälläkään kertaa, lopetin tunnin muutamaa minuttia aikaisemmin kun päässä alkoi jyskyttää ja aloin totutella ajatukseen, että ehkä minä en sitten olekaan joogaihminen vaikka niin luulin. Tarkoitukseni oli kyllä silläkin kertaa sitkeästi kokeilla uudestaan, mutta sitten sairastuin pahaan flunssaan ja tilaukseni ehti sillä aikaa umpeutua ja se jotenkin vain jäi.

Ihminen on kuitenkin itsepäinen :D ja niin vain löysin itseni vapaapäivänä kolmatta kertaa palvelusta, tällä kertaa olin katsellut tallenteita etukäteen ja valinnut tällä kertaa aivan erilaisen tunnin ja ohjaajan. Ja herrajumala, pidin tunnista kuin hullu puurosta! Ohjaaja oli ihanan rauhallinen ja huokui kärsivällisyyttä ja perusteellistuutta, tunti oli Lempeä Flow, eli helppoa flow-joogaa. Nyt jo 4 kertaa viikon sisällä tuota lajia jooganneena voin sanoa, että olen aiemmin valinnut aivan liian raskaan tunnin (kuntokeskuksen astangan alkeet kun olivat sopivaa settiä minulle), ja jotenkin aikaisempien ohjaajien kanssa ei vain natsannut.En osaa eritellä, mikä tuossa Yoogaian astangassa tuntuu niin vaikealta, olen kuitenkin vuoden päivät alkeita harrastanut, mutta jotenkin se ei yksinkertaisesti ollut kuntotasolleni sopiva. Flow sen sijaan oli juuri riittävän haastava mutta mahdollisuuksien rajoissa, ja pidän älyttömästi (näin lyhytjänteisenä ihmisenä) noista 30-45 minuutin mittaisista harjoituksista. Kynnys osallistua niihin on matala ja aika kulkee kuin siivillä. Palvelun uudistuttua nuo tallenteet ovat kullanarvoisia <3 Itse en juuri koskaan pääse osallistumaan mihinkään säännölliseen epäsäännöllisten työaikojen vuoksi, joten kotiudittuani itselleni sopivaan aikaan avaan palvelun ja valitsen mieleiseni tallenteen. Ja that's it! Homma skulaa ja voin joogata sen saman tallenteen vaikka vielä seuraavanakin päivänä. Ne säilyvät ilmeisesti ainakin parisen viikkoa järjestelmässä.

Pidin onlinejoogan ideasta ja ajatuksesta jo alun alkaen, nyt kun löysin itselleni sopivan tunnin ja mukavan ohjaajan (minusta kemia on kaikki kaikessa vaikka tallennetta katsoisinkin eikä vuorovaikutusta tulekaan), en enää kykene lopettamaan. Tallenteet toimivat myös älypuhelimilla ja tableteilla. Tuntivalikoima on myös nykyään tosi runsas, tunteja löytyy sekä englanniksi että suomeksi ja kaikkea aina putkirullauksesta ja syvävenyttelystä erilaisiin joogatunteihin ja jopa luentoihin ja erilaisiin lihaskuntotunteihin (kahvakuulaa, selkää, pilatesta ja niska-hartia -jumppaa).

Yoogaiaa pääsee kokeilemaan pariksi viikoksi aivan ilmaiseksi. Normaalisti kokeiluaikaa on viikko, mutta nyt toukokuussa saa kokeilla tuplasti. Palvelu ei itsessäänkään ole mitenkään kallis, ja siellä on melkein koko ajan jotain kampanjoita ja tarjouksia menossa, joten niitä kannattaa hyödyntää. Musta tuo ilmainen kokeilu on myös loistojuttu, sillä kuten tässä on huomattu, toisen hehkutuksesta huolimatta ei voi tietää kokeilematta mikä on se oma juttu ja joskus se ei onnistu edes ensimmäisellä kahdella kerralla :D
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti