tiistai 9. syyskuuta 2014

Lisäravinteet by Puhdas Caps+ (osa 2)

Edellisessä postauksessa luettelemani ravintolisät ovat päivittäin käyttämiäni, ja näistä seuraavista ubikinonia minun tulisi käyttää päivittäin (aina en tahdo muistaa) ja vihreää kahvipapu-uutetta olen käyttänyt kuuriluontoisesti.

Ubikinoni - CoQ10


Ubikinoni (eli koentsyymi Q10) on rasvaliukoinen molekyyli, joka esiintyy ihmiselimistön kaikissa soluissa. Se on vitamiinien kaltainen fysiologinen yhdiste ja vahva antioksidantti. Sitä on pieniä määriä monissa elintarvikkeissa ja erityisesti sisäelimissä (maksa, sydän, munuaiset) ja sitä muodostuu jatkuvasti maksassa. Ikääntyminen, sairaudet ja eräät lääkkeet (mm. kolesteroli- diabetes- ja verenpainelääkitys) vähentävät ubikinonin biosynteesiä. 

Ubikinoni ehkäisee vanhenemismuutoksia, verensokerin ja verenpaineen nousua ja tuottaa energiaa sydän- ja aivosoluille (sekä suojaa niitä rappautumiselta).  Tohtori Tolosen mukaan jokaisen diabeetikon, ikääntyneen, sydänpotilaan ja statiineja käyttävän tulisi käyttää päivittäin ubikinonia. Itse lisäisin tuohon listaan vielä migreenipotilaat (Käypä Hoito -suositus).

Yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi kirjassaan Parantavat Rasvat, kertoo, että suurin osa suomalaisista, jotka eivät käytä lisäravinteita, kärsivät D-vitamiinin ja ubikinonin puutoksesta. Tilannetta luonnollisesti pahentaa mahdollinen yllä mainittu lääkitys. 


Kuva: www.puhdascaps.fi
Vihreä kahvipapu-uute


Vihreä kahvipapu on paahtamatonta ja puhdasta, kuivattu, luonnollinen kahvipapu. Se sisältää klorogeenihappoa (jolla on antioksidanttisia vaikutuksia). Tavallisessa kahvissahan klorogeenihappo häviää paahtamisen seurauksena. 

Vihreällä kahvipapu-uutteella saattaa olla suotuisia vaikutuksia sokeriaineenvaihduntaan, ja mm. siksi tuote on tarkoitettu puhtaan ja prosessoimattoman ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen tueksi painonhallintaan. 

Itse en miellä tätä "laihdutustuotteeksi", kuten mainostettavan toisinaan näkee. Mikään pilleri ei yksistään ketään laihduta, vaan kyse on aina huomattavasti monimutkaisemmista asiakokonaisuuksista. Mutta kuten yllä mainitsin, terveellisten elämäntapojen oheen painonhallinnan tueksi tätä hyvinkin voi kokeilla. Vihreä kahvipapu-uute on USA:n myydyin painonhallintatuote vuodelta 2012.


Kuva: www.puhdascaps.fi


Mikäli kiinnostuit Puhdas Caps + -tuotteista, kirjoitin niistä ja brändistä tässä postauksessa.

www.puhdascaps.fi

Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti