torstai 25. syyskuuta 2014

Kinuskikastike kookospalmusokerista

Siis kuka ei pidä kinuskista? Onko sellaisia ihmisiä olemassakaan :) Lämpimästä, tuoksuvasta ja hiukan tahmeanmakeasta herkusta?

No mutta, jos pidät, niin tää on just sulle :P Ja valmennettavilleni tiedoksi, tätä ei lueta vapaisiin aterioihin, eli tällä voi herkutella hyvällä omallatunnolla, mutta järkevästi, ihan kuten me ollaan yhdessä sovittu, te tiedätte kyllä :)Resepti ei ole maidoton, eikä muutoinkaan missään nimessä jokailtainen herkku, mutta hiukan parempi vaihtoehto niille, jotka pyrkivät vieroittautumaan valkoisesta sokerista. Mikäli et käytä reseptissä kermaa, varaudu siihen, että kinuskista tulee varsin nopeasti jähmettyvää tavaraa. Tämä kannattaa ottaa huomioon erityisesti, jos suunnittelet tarjoavasi kinuskin jäisten marjojen kanssa. Been there done that :) Mutta söin silti!

Herrrkullinen kinuskikastike


2-3 rkl kookospalmusokeria
n. 50g voita (luomu)
(1-2 rkl kuohukermaa)

Mitta kattilaan voi ja kookossokeri, sekoittele ja odota kunnes voi on sulanut ja kookossokeri liuennut. Lieden äärestä ei kannata lähteä kauas, sillä tämä tapahtuu varsin nopeasti. Heti kun seos alkaa tummua ja muuttua paksummaksi kinuskiksi, (lisää kerma, jos haluat sitä käyttää), ota kattila liedeltä.

Tarjoile marjojen tai hedelmien kanssa.


Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti