maanantai 1. syyskuuta 2014

Pimp my sitruunavesi

Minulla on uusi aamurutiini, tiedättehän sen tunteen kun huomaat, että sinulla on uusi, hyvä tapa, josta on tullut rutiini? Ihminen nimittäin tarvitsee rutiineja, olen sitä mieltä. Jo pienet lapset tuntevat olonsa turvallisiksi, kun on tietyt rutiinit, niin miksei aikuisetkin?

Lemons in a bowl


Tuossa kesälomallani nimittäin marssin maalaismaisemissa paikalliseen S-Markettiin, ja ostin pari sitruunaa. Olin lukenut jo aiemmin, että huoneenlämpöisen sitruunaveden juonti aamuisin käynnistää mukavasti aineenvaihdunnan, auttaa ruoansulatuksessa, puhdistaa elimistöä ja kirkastaa ihoa. Tällä hetkellä olen oman elämäni detox-sankari, ja siksi päädyin hypistelemään aamuisin sitruunanpuolikasta.

Sitruunalla on mm. seuraavia terveysvaikutuksia:


  • sisältää C-vitamiinia
  • boostaa vastustuskykyä
  • on emäksinen, eli neutraloi elimistön mahdollista happamuutta
  • puhdistaa elimistöä
  • tehostaa ruoansulatusta koko päiväksi
  • nesteyttää
Olen kokeilussani vasta alussa, ja takana sitruunantuoksuista aamutaivalta on kaksi ja puoli viikkoa. Rutiini tuntuu kuitenkin niin hyvältä, etten taida lopettaa. Sen sijaan, saataan tuunata sitruunaveteni tässä jokin kaunis aamu vielä tehokkaammaksi. Tähän kaunistavaan terveystekoon tarvitset 4-5dl huoneenlämpöistä vettä (jätä illalla pöydälle) ja 1/4 sitruunan mehun (mieluiten luomu). Purista mehu lasiin ja nauti aamulla tyhjään vatsaan, sitruunanpuolikkaat säilyvät suljetussa astiassa jääkaapissa. Odota puoli tuntia sitruunaveden jälkeen, ennen kuin harjaat hampaasi, niin suojaat hammaskiillettä. 

Olin hurja tässä taannoin ja testasin samaa greipillä ja verigreipillä. Jälkimmäinen oli niin hyvää, että oksat pois, tosin kummastakaan en tiedä, onko niillä samoja terveysvaikutuksia kuin sitruunalla.

OptiMSM
Kuva: cocovishop.com

Ja jos se tuunaus kiinnostaa, oiva kumppani sitruunalle aamuvedessä olisi esimerkiksi Cocovin OptiMSM. MSM on siis kehossa ja luonnossa luonnostaan esiintyvä rikkiyhdiste, joka toimii parhaiten C-vitamiinin yhdistettynä. Se sopii erityisesti urheilijoille, tai esimerkiksi ihonsa kunnosta kiinnostuneille. OptiMSM on maailman puhtainta MSM-jauhetta. Se valmistetaan nelinkertaisen tislausmenetelmän avulla, jolloin siitä saadaan farmakologisesti puhdasta. OptiMSM-tuotteilla on takanaan vahva tieteellinen näyttö ja jauheella suoritetaan myös kaksoissokkotutkimuksia.

OptiMSM on ollut käytössä minulla muissa yhteyksissä, ja odottaa nyt sopivan räväkkää aamua, jolloin nakkaan sitä lusikallisen sitruunaveteeni. Maku on nimittäin, sanotaanko, herättävä :)

Kuva: cocovishop.com
Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti